'Darbelere hayır' sesleri yankılanacak

'Darbelere hayır' sesleri yankılanacak

Yarın 28 Şubat postmodern darbesi 13'üncü yılını dolduruyor. 70 Milyon Adım Koalisyonu 28 Şubat'ın yıldönümünde darbe karşıtı Taksim'de büyük bir gösteri yürüyüşü yapacak.

 

Türkiye, Kafes, İrtica Eylem Planı ve Balyoz darbe planlarıyla hesaplaşırken 28 Şubat postmodern darbesi 13'üncü yılını dolduruyor. Yüksek yargının karargahta brifing aldığı, yayın toplantılarına askerlerin girdiği, gazetecilerin andıçlandığı 28 Şubat'ın bin yıl süreceği iddia edilmişti.
Üniversitelerde başörtüsü krizlerinin yaşandığı, sahte cemaat liderlerinin cübbelerle sokaklarda dolaştırıldığı postmodern darbe, bu yıl çeşitli gösterilerle protesto edilecek.

İstanbul'da 70 Milyon Adım Koalisyonu ve Sivil Dayanışma Platformu 28 Şubat Pazar günü Taksim Tünel'de başlayıp Meydan'da sona erecek bir protesto yürüyüşü düzenliyor. 15.00'te başlayacak yürüyüş, "Erken Final: Bin Yılın Sonu" başlığını taşıyor. 70 Milyon Adım Koalisyonu'nun "Ordunun, medyanın, yüksek mahkemelerin ve dev anası sivil olmayan toplum kuruluşlarının el ele vererek gerçekleştirdiği dünyanın en ahlaksız postmodern darbesi" diye nitelediği 28 Şubat'ın yıldönümünde protestocular şöyle seslenecek: "28 Şubat bin yıl sürecek diyenlere/Bin yıl sürmesi için toprak altında vatandaşına atılmak üzere bomba saklayanlara/Bin yıl sürmesi için alçakça eylem planları hazırlayanlara/Bin yıl sürmesi için kalan son hukuk kırıntılarını da hiçe sayıp yargı darbesi yapanlara/Bin yıl sürmesi için çocukların üniversite puanlarına göz dikenlere/28 Şubat'ın bin yıl sürmeyeceğini söyleme zamanı geldi!/Pardon ama artık sizin bu saçmalıklarınızı çekemeyeceğiz."

70 Milyon Adım Koalisyonu'ndan Şenol Karakaş, ortaya çıkan darbe planlarının, durduran olmazsa 28 Şubat'ın etkisinin bin yıl süreceğini gösterdiğini söylüyor. "Ya biz kazanacağız ya da darbeciler kazanacak. Arada durmanın imkanı kalmadı." diyen Karakaş, Genelkurmay'da gerçekleşen toplantıları da hayra yormuyor: "Askerlerin, sivil siyasetten bağımsız olarak bir toplantı yapmaya hakları yoktur. Çünkü Türkiye, Deniz Baykal'ın uydurduğu gibi işgal altında değil. Bu toplantılarla üst düzey komutanların alınmasını engellemek istiyorlar. Meclis'e, hukuka baskı yapıyorlar, pazarlık gücü oluşturmak istiyorlar. Askeri memurların pazarlık gücünün olmaması gerekir." Karakaş, Balyoz soruşturması, HSYK ve Danıştay kararları nedeniyle pazar günkü yürüyüşe katılımın öncekilerden fazla olmasını bekliyor.

28 Şubat'ı protesto eden kuruluşlardan biri de Özgür-Der. Postmodern darbenin yıldönümünde 13.00'te Beyazıt Meydanı'nda bildiri okuyacak olan derneğin Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "28 Şubat darbecileri ve tüm darbeciler sadece tankla iş görmüyor. Medyayı da kullanarak propaganda yapıyorlar. Halk bu konuda ciddi bir irade kullanırsa 'yaptırmayız, izin vermeyiz' demeleri de bir anlam ifade etmez." diyor. ZAMAN

Etiketler :