Darbeye zemin hazırlayın 'emri'

Darbeye zemin hazırlayın 'emri'

Fuhuş ve casusluk çetesinin Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki kozmik zulasından yakın dönemin karanlık yüzünü aydınlatacak şok belgeler çıkmaya devam ediyor.

Ele geçirilen 10 çuval arşivin içinden üniversite rektörlerine ve emekli komutanlara "Televizyon programlarına sık sık çıkın. Burada irtica tehdidine değinin, 'Ülke elden gidiyor' imajı oluşturun" emrini ileten belgeler çıktı.

Ergenekon'un 1 numaralı sanıkları arasında yer alan emekli Org. Şener Eruygur, Ayışığı, Sarıkız, Eldiven ve Yakamoz darbe planlarının hazırlayıcısı olarak biliniyor. Akli dengesini kaybettiği ileri sürülerek tutuksuz yargılanan Eruygur'un, Karargah Evleri Örgütü'nü yönettiği de iddia edilmişti.

Fuhuş ve casusluk çetesine yönelik soruşturma kapsamında arama yapılan Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki kozmik zuladan çıkan belgelerin içeriği belli oldukça darbeci zihniyetin toplumu hedef alan operasyonları da tek tek deşifre oluyor. İstihbarat Şube Müdürlüğü odasının zemininden çıkarılan 10 çuval 'darbe arşivi' içerisinden emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde kurduğu Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) faaliyetlerini ortaya koyan skandal belgeler de çıktı. CÇG'nin darbeye zemin oluşturmak için yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vermek için Eruygur'a her ay düzenli olarak sunduğu 'devre raporları'nda yer alan şok bilgiler, 'ülke elden gidiyor' paranoyasının arka planını gözler önüne serdi.

İRTİCA PARANOYASI AFİŞLERDE

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde incelenen 10 çuval belge arasından çıkan CD'lerin birinde 'Devre Raporları' adlı bir dosya bulundu. Dosyanın içinde ise 'eylemler' başlığı altında 'görsel', 'yazılı', 'internet', 'akademik', 'afiş' ve 'mektup' şeklinde sıralanan alt başlıkların yer aldığı görüldü. Bu dosyalarda, CÇG tarafından yürütülen faaliyetlerin darbeye zemin oluşturma amacıyla 'ülkede irtica tehlikesi olduğunu belirten afişler hazırlanması' şeklinde direktiflerin bulunduğu belirtildi. Cumhuriyet mitinglerine katılın emrinin bulunduğu belgelerde bu emir doğrultusunda hazırlanan afişlerin mitinglerde açılması istendiği yer alıyor.

REKTÖRLERE EMİR

'Mektuplar" başlığı altında sıralanan bilgiler, 'Devre Raporları' dosyasının en çok dikkat çeken bölümü oldu. Bu dosyada üniversite rektörleri ile emekli komutanlara darbeye giden yolda yapılması gerekenleri anlatmak amacıyla yazılan mektuplar bulundu. Mektuplar, 'Ordu Göreve' pankartıyla yapılan gösterilerin nasıl organize edildiğini ortaya koydu. Mektuplarda rektörlere ve komutanlara "Televizyon programlarına sık sık çıkın. Burada irtica tehdidine değinin, 'Ülke elden gidiyor' imajı oluşturun" direktiflerinin yer aldığı öğrenildi.

2002 SONRASI KOLLAR SIVANDI

Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG)28 Şubatpost-modern darbesinin ordu içindeki siyasi karargahı olan Batı Çalışma Grubu'na benzer bir yapılanmayla 2002'den beri Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı ortaya çıkmıştı. AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara gelmesinin hemen ardındanErgenekonsanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından kurulduğu belirtilen CÇG, siyaseti ve sivil toplumu yönlendirme faaliyetlerini sürdürdü.

Cumhuriyet mitingleri CÇG'nin işi

2003 başından itibaren bir dizi etkinliğe, rapora, ve oluşuma imza atan CÇG'nin, Türkiye çapında tüm illerde kişi, kurum, okullar, sivil toplum örgütleri, işyeri sahipleri ile bazı kamu birimleri ve burada çalışan kişileri de fişlediği ortaya çıktı. CÇG'nin, bu fişlemelerin yanı sıra sivil siyasete müdahale niteliğinde bir dizi olayı ve oluşumu da gerçekleştirdiği belirlendi. CÇG'nin 'Devre Raporları', Jandarma Genel Komutanlığı Planlama Koordinasyon ve Güvenlik Dairesi'nin yönlendirilmesiyle oluşturulan Ulusal Birlik Hareketi'nin bizzat dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından kurdurulduğunu ortaya koydu. Eruygur'un emekli olduktan sonra da Ulusal Birlik Hareketi'yle ilişkisini, sürdürdüğü ve başta 2007'deki Cumhuriyet Mitingleri olmak üzere, benzer organizasyonların Cumhuriyet Çalışma Grubu'nca yönlendirildiği de değerlendirme raporlarında açık bir şekilde görüldü.

YENİ ŞAFAK

 

Etiketler :