'Darbeyi öven' Başkan ihbar edildi

'Darbeyi öven' Başkan ihbar edildi

12 Eylül darbesini yapanlardan "Allah razı olsun" diyen MHP'li Belediye Başkanı Durak hakkında cumhuriyet savcıları göreve çağrıldı.

AK Parti Adana Milletvekili, Başbakan Başdanışmanı Ömer Çelik, 12 Eylül darbesini yapanlardan "Allah razı olsun, emekleri boşa gitmedi." diyen MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında cumhuriyet savcılarını göreve davet etti.

Muhalefet partilerinin darbelerle gerekli mücadeleyi vermediğini öne süren Çelik, örnek olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı gösterdi.

Çelik, şöyle devam etti: "Adana'da biliyorsunuz şaibeli bir Büyükşehir Belediye başkanı var. Geçenlerde, 'İyi ki 12 Eylül oldu, ben onları hayırla yad ediyorum.'diye açıklama yapıyor. 12 Eylül'de binlerce insan Diyarbakır Cezaevi'nde işkenceden geçirildi. Binlerce vatandaş sakat kaldı, bir o kadar gencin ocağı söndürüldü. O çıkmış 12 Eylül'ü yapanları hayırla yad ediyor. Demek istiyor ki iyi ki bu katliamlar oldu. 12 Eylül faşizminin lideri (Kenan Evren) kendi anılarında, 'Biz çatışmaları durdurabilirdik. Ama darbe için ortamın olgunlaşmasını bekledik.'diyor. Demek ki darbeyi yapanlar toplumsal çatışmaları önlemek yerine, ortamın olgunlaşmasını beklemişler. Şimdi birisi çıkmış, şaibeli bir şekilde oturduğu belediye başkanlığı koltuğunda 'İyi ki 12 Eylül darbesi oldu' sözlerini sarf ediyor. Bu katliamları övüyor. Ama partisi MHP'den kendisine bir uyarı gelmiyor."
DARBEYİ İSTEYENLERİN ÜZERİNDE MİLLETİN VEBALİ VAR
Darbeci zihniyetin bu şekilde muhalefetin içinden yansıdığını dile getiren Ömer Çelik, sağdan soldan darbe planlarının fışkırmasını gerek olmadığını belirtti. Türkiye'nin başındaki belanın darbeyi yapanlardan çok daha tehlikeli olanın bu girişime destek veren kişiler olduğunu vurgulayan Çelik, 12 Eylül darbesinde Anayasa Mahkemesi başkanın 'bunu iyi ki yaptınız' düşüncesiyle cuntacıların ayağına gittiğini hatırlattı. Türkiye'de adam gibi demokrasi isteyenlerle bu şekildeki bir hayatı milletten esirgeyenlerin arasında tartışma yaşandığını aktaran Çelik, şunları söyledi: "Türkiye'de her hangi bir şekilde darbeler dönemi kapanmıştır. Artık ülkede demokrasi yerleşmiştir. Ama esas mesele, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'den Dersim örneğini veren milletvekili gibi darbe rüyası görenlerdir. Ama o günleri hayırla yad edenlerin üzerinde bu milletin vebali var. Onlar hiçbir zaman hayırla anılmayacaktır. Darbe bir insanlık suçu ve katliamdır. Millete yapılacak en büyük kötülüktür. Toplumun geleceğinden 10, 20 yılların çalınmasıdır. En büyük hırsızlık ve katliam da budur."
SAVCILAR, DARBEYİ ÖVEN DURAK İÇİN HAREKETE GEÇSİN
Yasalara göre suçu ve suçluyu övmenin suç olduğuna işaret eden Çelik, darbeyi öven ve onları hayırla yad eden Büyükşehir Belediye Başkanı Durak hakkıda, "Anayasal düzenin ortadan kaldırılması" suçundan cumhuriyet savcılarını göreve çağırdığını kaydetti. Ülkede şehirlerin en görkemli yerlerine Adnan Menderes, Turgut Özal'ın isimlerinin verildiğine dikkat çeken Ömer Çelik,"Bu millet bir mahkeme kararıyla idam edilen başbakanı gönlünün en müstesna yerine koymuştur. Onca başbakana şehitlik payesi verilmiştir. Hiçbir çağrı olmadan binlerce vatandaş 'demokratlığı' nedeniyle ölümünde Rahmetli Turgut Özal'ın arkasında gitmiştir. Ama Menderes'i asanların adını hatırlayan var mı? Tarihin en karanlık sayfalarına gömülüp gittiler." 

Etiketler :