Darülaceze, bayram coşkusunu ziyaretçileriyle yaşadı

Darülaceze, bayram coşkusunu ziyaretçileriyle yaşadı

Bütün yurtta Ramazan Bayramı'nın coşkusu yaşanıyor. Darülaceze Müessesesi’nde de sabah erken saatlerden itibaren bayram hazırlığı yapıldı.

 Kurumda kalan 28'i çocuk 548 kişi için bayramın anlamı başkaydı. Meraklı gözlerle ziyaretçi bekleyen yaşlılar, kimi zaman kurumdaki arkadaşlarıyla, kimi zaman da yöneticilerle sohbet ederek bayramı karşıladı.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, kurum sakinleriyle bayramlaştı. İlk önce bayramlaşmaya 0-6 yaş arası çocukların bulunduğu çocuk yuvasından başlayan Bayhan, daha sonra diğer sakinlerle bayramlaştı. Yetimlerin bizim kültürümüzde özel yerinin olduğunu söyleyen ve çocuklarla yakından ilgilenen Bayhan, “yetimlere ve kimsesizlere sahip çıkıldığı müddetçe yarınlar için daha ümitvar oluruz.”dedi.

Yuvadaki bayramlaşmanın ardından Rehabilitasyona geçen Bayhan, Sosyal Hizmetlerin evlerinden gelen yetimlerle kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası hediyelerini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte verdi.

Bayram günleri buradaki sakinleri yalnız bırakmadığını söyleyen Sarıgül, “Nevzat Bayhan çok eski tanıdığım ve sevdiğim bir insan. Tarihi kurum olan Darülaceze Müessesesi’nin Bayhan’la çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Kendisine hayırlı olsun diyorum ve başarılar diliyorum.”dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü yolcu ettikten sonra daireleri gezen Bayhan, kurumda kalan yaşlılarla bayramlaştı. Yaşlıların ellerini öperek hediye veren Bayhan bu kurumu bize miras bırakan Ulu Hakan Abdülhamit Han’ı rahmetle anarken, kimsesizlerin kimsesi olan Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve hiçbir desteği esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Şahin’e medyun-u şükran olduğunu anlattı. Müessesenin kuruluş amacı itibariyle misyonunu yerine getirdiğini belirten Bayhan, ancak burada kalan yaşlı ve çocuklar için yakınlarının ilgisi ve ziyaretinin büyük öneminin olduğuna işaret etti.

Beykoz Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan ve Darülaceze’den yetişen gençleri makamında ağırlayan Bayhan çok sayıda medya kuruluşu ve ziyaretçilere Darülaceze’nin misyonunu anlattı.

Günün programı olan Neyzen Ferit Yavuz’un ney üflemesiyle misafirler ve Darülaceze sakinleri neşeli vakit geçirdiler.

img_7972.jpg

 

img_8394.jpg

 

img_8399.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.