Darülaceze'de "yuh" dedirten hırsızlık!

Darülaceze'de "yuh" dedirten hırsızlık!

Tekstilci Sabri Özel'in Darülaceze'ye bağışladığı kıyafetlerin, Fatih'te bir tezgahta satıldığı ortaya çıktı.

İhbar üzerine olayı araştıran iş adamı Sabri Özel, satılan kıyafetlerin kendi ürünleri olduğunu tespit ettiklerinde çok üzüldüklerini ama yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Tekstilci Sabri Özel, mart ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Darülaceze Kayışdağı Sosyal Tesisleri'ne, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 1000 adet kıyafet bağışladı. Bir hafta sonra gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Sabri Özel, bizzat konuyu araştırmaya başladı. Bağışladığı ürünlerin satıldığı Fatih ilçesindeki tezgahı bulan Özel, tezgahtan birkaç ürün alarak iş yerine götürdü. Korsan ürün olduğunu düşündüğü ürünlerin kendi imalatı ve bağışladığı ürünler olduğunu görünce çok şaşıran Özel, tekrar aynı iş yerine giderek durumu açıkladı. Yardım amaçlı bağışlanan ürünlerin satıldığı iş yerinin sahibi, Özel'den özür dileyerek, ürünlerin Sakarya Adapazarı'ndan tanımadığı kişiler tarafından getirildiğini iddia etti.

Sabri Özel'in şikayeti üzerine harekete geçen Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 Mart'ta Kayışdağı'ndaki Darülaceze Müdürlüğü'ne giderek depo görevlisi 2 kişiyi gözaltına aldı. İsmail İ. ve Ali C. isimli şahısların bağlantıya geçtiği Bahattin A. da aynı gün yakalandı. İş yerinde yapılan araştırmada ise Sabri Özel'e ait 300 parça tekstil ürünü ele geçirildi. Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilen 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu olay nedeniyle çok üzüldüğünü ifade eden Özel, yardıma devam edeceğini belirterek, "Çok ucuz fiyatla ürünlerimizin satıldığını öğrenince önce bu ürünlerin korsan olduğunu ve yine taklit edildiğimizi sandım. İncelediğimiz ürünler, yardım amacıyla gönderdiklerimiz çıkınca çok üzüldüm. Kurum yetkilileri özür diledi ve konuyu gerçekleştiren üç kişi hakkında şikayetimiz üzerine yasal işlem başlatıldı" dedi.

5 yılda 40 bin parça ürün dağıttıklarını ve yardımlarını hep gizli yaptıklarını da kaydeden Özel, "Darülaceze kurumunun zarar görmesini istemediğimiz için hiçbir yere duyurmadık. İndirimde bile ürünler 110 - 60 TL'ye, 60 TL'lik gömlek ise 20 TL'ye satılıyordu. Bu bizim marka değerimizi de düşürdü. Yapılacak yardımların kesilmemesini istiyoruz. Kimsenin Darülaceze için kötü düşünmesini istemeyiz. Bu nedenle kuruma yardımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
 

Etiketler :