Darwin Teorisine son nokta konuyor

Darwin Teorisine son nokta konuyor

Milyonlarca yıl öncesine ait olduğu belirtilen Almanya'da bulunan mucize fosilin Darwin teorisi tartışmalarına son noktayı koyacağı bilim adamlarınca bildirildi.

Atila Altuntaş/Stockholm

Araştırmacıların iki yıl önce Almanya’da bir kazı esnasında buldukları, insana çok benzediği iddia edilen dünya’nın en eski maymun fosili basına tanıtıldı.

New York’ta basına tanıtılan ‘’IDA’’ İsmi konulan, Lemur maymununun fosili dünya’nın sekizinci harikası olduğu bilim adamları tarafından açıklandı.

İnsan ve maymun arsasında bulunamayan, eksik kalan bilgilerin bu fosil sayesinde açıklığa kavuşacağını belirten İsveçli Fizyoloji Prof. Dr Per Ahlberg, ‘’Yıllardır Darwin’in Evrim teorisini tartışıp duruyoruz, bu fosil tartışmaya son noktayı koyacak. Ya insanın maymundan geldiği ya da maymunla insan arasında hiçbir bağ olmadığı tespit edilecek’’ dedi.

Dünya’nın sekizinci harikası kabul edilen fosil üzerinde çalışma yapan araştırma gurubu üyelerinden Norveçli Jorn Hurum, iskelet üzerinde iki yıldır çalıştıklarını, belirli bulgular elde ettikten sonra iskeleti basına açıklama ihtiyacı duyduklarını belirtti.

Fosilin milyonlarca yıl öncesine ait olmasına rağmen iskelet kemiklerinin yerli yerinde, diş ve tırnaklarının büyük çoğunluğunun sağlam ve yerinde olduğunu söyleyen Hurum, ‘’Bu muhteşem fosili Almanya’da bulduğumuzda çok heyecanlandım, iki günde gözüme uyku girmedi’’ dedi.

Bilim adamlarını çok heyecanlandıran cevaplanamayan birçok soruyu açıklığa kavuşturacak olan bu fosil, üzerinde inceleme bittikten sonra Norveç’in başkenti Oslo’da bulunan Natur Historiska (Doğa Tarihi) müzesinde sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :