Datça'da yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Datça'da yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, kızılçam ağaçları ile makilik alanda çıkan yangınla ilgili söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla merkez ile ilçelerden gelen destek ekiplerin dışında bölgeye Aydın ve Denizli'den de ekiplerin sevk edildiği belirtildi. İlk belirlemelere göre 50 hektarlık alanda etkili olan alevlerin şuan için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediği belirtildi. Marmaris Orman İşletme Müdür Özkan Şahin, "Yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını tespit ettik. Söndürme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

ÇALIŞMALAR NEDENİYLE ELEKTRİK KESİLDİ

Yangın nedeniyle elektrikleri kesilen bölgeye yeniden elektrik verilmeye başlandı. Elektrik dağıtım şirketi AYDEM'in yetkilileri, 'Yangınla ilgili ana trafo hattında herhangi bir arızalanma durumu söz konusu değil. Bölgede sürdürülen çalışmalar nedeniyle elektrik akımı kendi kontrolümüzde kesildi. Alevlerin tehtidi ortadan kalkınca akım yaklaşık 2 saat sonra tekrar verildi. Ancak, yangın söndürme ekiplerinin Emecik Köyü'nde yürüttüğü çalışmalar nedeniyle buraya istek üzerine elektrik vermiyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.