Daum'dan bozguna gerekçe

Daum'dan bozguna gerekçe

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Beşiktaş karşısında ilk yarıda oynadıkları futbolu, ikinci yarı sürdüremediklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Beşiktaş karşısında derbi maçta ilk yarıda ortaya koydukları futbolu ikinci yarıya taşıyamadıklarını ve yenildiklerini söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Alman teknik adam, siyah-beyazlı ekibi galibiyeti nedeniyle kutlayarak, "İkinci yarıda çok önemli hatalar yaptık. Bu hatalardan ders almalıyız" diye konuştu.

Emre'nin sakatlanıp çıkmak istediği an ve ardından yenilen golle ilgili bir soru üzerine Daum, "O anda değiştirebilecek bir futbolcumuz yoktu. O da sahada kaldı. Şimdi 'Keşke Emre yere yatsaydı, keşke orada maç dursaydı' diyoruz. Tabii olanları gördükten sonra böyle düşünüyoruz. Emre sakat sakat koştu, keşke yapmasaydı bunu. Yere yatsaydı ve istediğimiz gibi değişikliği yapsaydık" dedi.

Güiza'nın bugünkü maçta ilk 11'de yer almayacağını öğrenince dün akşamki antrenmanı yarıda bıraktığı, bu nedenle de bugün kadroda olmadığı yönünde iddialar olduğu ifade edilerek yöneltilen soruyu centilmence bulmadığını belirten Daum, şöyle konuştu:

"Spekülasyonları hiç anlamıyorum. Tabii zamanla bu spekülasyonlarla yaşamayı öğreniyorsunuz. Aynı zamanda kimi medya organlarında çıkan, benim şike yaptığım sözler de söylendi. Gayet ilginç. Bunları, internet sayfalarını yazan kişiler bugüne dek benden özür dilemediler. Özellikle basın mensupları sağdan soldan duyduklarına bayağı önem veriyorlar. Ben sizin sorduğunuz soruya yanıt verirsem, belki birşey varmış gibi olacak. 'Güiza hakkında neler oldu' diye sorarsanız daha centilmence olurdu. Ama spekülasyon dolu olan bir soruya yanıt vermek istemiyorum."

Kazım ve Emre'nin futbol dışı hareketlerinin yenilgide ne denli payı olduğu sorusuna da Daum, "Hep birlikte yitirdik, hedefimize kavuşamadık. Yalnızca 2 kişiye bağlamamak gerekir. Her takım kendine göre herşeyi denemek ister, yüreğini ortaya koyar. Bunu Beşiktaş bugün biraz daha iyi yaptı maalesef" diye yanıt verdi.

Emre'nin, takım arkadaşı Dos Santos ile tartışması ve dün Kazım'ın bir internet sitesinde "8JK'yi yeneceğiz" biçimindeki ifadeleriyle ilgili soru üzerine de Daum, şöyle konuştu:

"Bir takımın tartışması birbiriyle konuşması gayet normaldir, doğaldır. Bugüne dek başarılı olduk, halen başarılıyız. Bu gayet normal bir davranış. Antrenmanlarımızı izleyenler bunu bilir, atmosfer çok iyidir. Sorun yok. Bence takımın karakteri çok iyi, bundan eminim. Ama kimi futbolcularımız tahrik ediliyor, bunu da biliyoruz. Onların daha sakin kalmaları gerekir. Kazım konusundan hiç haberim yok. O sözcüğü bilmiyorum, daha önce hiç duymadım. Kazım, bildiğiniz gibi İngiltere'den gelen bir oyuncu. Belki mantalite farkı vardır. Burada belki o şaka olarak görülmüyor, belki kırıcı olabilir ama İngiltere'de şaka olarak algılanabilir. Bizim hiçbir takımla sorunumuz yok. Her takıma karşı saygı duyuyoruz. Benim saygı duyduğum gibi futbolcularımdan da bu saygıyı istiyorum."

Bir soru üzerine de Daum, Uruguay Milli Takımı'ndan uzun bir yolculuktan sonra yorgun dönen Lugano'nun kendisine veya yardımcısına "Yorgunum oynayamam" biçiminde birşey söylemediğini bildirdi.

Öte yandan maçta sakatlanarak oyundan çıkan Emre Belözoğlu'nun arka baldırında yırtık kuşkusu belirdi.

 

Etiketler :