Davos'u Erdoğan'ın ayağına getirdiler

Davos'u Erdoğan'ın ayağına getirdiler

TÜRK Gelecek Araştırmaları Vakfı, Başbakan Erdoğan’ın ‘One Minute’ krizi sonrasında protesto ettiği Davos Zirvesi’nin daha görkemlisini İstanbul’da düzenlemeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül’ün de katılacağı Değişim Liderleri Zirvesi’ne Kofi Annan ile Al Gore şimdiden ‘Okey’ dedi. Organizasyona 3 bin kişi gelecek

HER yıl Ocak ayının son haftası İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Zirvesi’ne (World Economic Forum Summit) alternatif çıktı. 2008’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez arasında geçen “One Minute” gerginliği ile tartışma konusu olan Davos Zirvesi’nin alternatifi İstanbul’da yapılacak. Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı (TÜGAV), İstanbul Üniversitesi ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun birlikte düzenleyeceği Değişim Liderleri Zirvesi, Davos Zirvesi’nin hemen akabinde gerçekleştirecek. İlki 14-15 Mart 2011’de de yapılacak olan Değişim Liderleri Zirvesi’ne 3 bin katılımcının gelmesini beklediklerini söyleyen TÜGAV Başkanı Eyüp Özgüç, “Dünyanın bir çok ülkesinden siyasi ve ruhani liderler, devlet adamları, ekonominin küresel aktörleri, şirket üstd yöneticileri, akademisyenler ve bürokratlar katılacak” dedi.

Açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı zirveye eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve eski ABD Başkan adayı Al Gore’un katılacağının kesinleştiğini, davetlerin sürdüğünü anlatan Özgüç, “Yapacağımız zirve Davos’a aslında alternatif değil, Davos’un üstünde olacak. 4 yıllık bir yol çizdik kendimize ve dünyanın önde gelen isimlerini ağırlayacağız” diye konuştu. Başbakanlık Başmüfettişi de olan Özgüç, özellikle Ortadoğu’dan ekonomik ve politik isimlerin ağırlık göstereceğine inandıklarını dile getirerek, “Davos benzeri moderatörlük temelinde yapacağımız zirve Davos’tan farklılığı salt ekonomi ağırlıklı değil, içinde politikadan da çok konuşulacak gündemlerin tartışılacak” dedi.

Kapanışı Gül yapacak

Özgüç, şöyle devam etti: “Bu Türkiye’nin artan itibarını da daha da üst seviyelere çıkaracak bir zirve olacak. Türkiye bu projeden çok fazla katkı sağlayacak. Uzun soluklu olacak projemizin her yıl farklı konulara ağırlık verecek. Kapanış konuşmasını da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak.”

VATAN
 

Etiketler :