Davut Dedde Hakka Yürüdü

Davut Dedde Hakka Yürüdü

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 123 yaşındaki asırlık çınar Davut Pişkin vefat etti.

İlerleyen yaşına rağmen dimdik ayakta duran ve sürekli ilçede gezerek esnafın halini sorarak onlara hayırlı dualarda bulunan 123 yaşındaki Davut Pişkin, bu sabah kaldırıldığı İslahiye Devlet Hastanesi'nde solunum yetmezliğinden dolayı vefat etti.

6 çocuğu, 20 torunu, 15 torununun çocuğu ve 5 tane de torununun torunu olan Pişkin'in, bu yaşına kadar önemli bir rahatsızlık geçirmediğini belirten 90 yaşındaki oğlu Abdullah Pişkin, babasının tam bir peygamber aşığı olduğunu söyledi. Oğul Pişkin, babasının 123 yaşında olmasına rağmen gözlerinin gördüğünü, kulaklarının işittiğini belirterek, "Allah başımızdan aldı. İnşallah mekanı cennet olur. Her gün ilçeyi yarım saatliğine de olsa gezer dolaşırdı. İnsanların hayır duasını alır, nasihat eder. Eve gider sürekli Kur'an okurdu, dua ederdi. Tam bir peygamber aşığıydı. Onun adını nerede duysa ağlardı." dedi. Davut Pişkin, 2009'da Kutlu Doğum Haftası'nda, Kutsal Emanetler sergisini gezerken ağlamış, sergiye katılanlar tarafından teselli edilmişti.

"YAŞLILIK AYLIĞI TEKLİFİ YAPILINCA SAATLERCE AĞLADI"

Babasının devletin sırtına yük olmamak için yeşil kart dahi almadığını belirten Pişkin "Devletten gelecek olan yardımı kesinlikle kabul etmezdi. Kendisi devlete vermek isterdi. Yaşlılık aylığı bağlamak istediklerinde dahi karşı çıktı 'Bana nasıl böyle bir teklifte bulunursunuz' deyip saatlerce ağladı. Çünkü kendisi çok yokluk yüzü görmüş, seferberlik zamanlarını örnek gösterirdi." şeklinde konuştu.

Babasının Türkçe okuma yazmasının olmadığını belirten oğul Pişkin, "Babam askerde iken Kur'an-ı Kerim'i öğrenmişti. Her gün Kur'an okurdu. Şehitlere her gün dua ederdi. Babam sürekli ayakta gezerek dolaşır, namazlarını camide kılmaya çalışır, sabah namazından sonra uyumazdı. Devleti bölmek isteyenlere lanet okurdu. Çünkü kendisi Çanakkale Savaşı dahil birçok savaş görmüş, yıllarca kıtlıklardan dolayı çektiği sıkıntılarda, insanlara sürekli birlik ve beraberliklerinin bozulmaması gerektiğini belirtmişti." dedi. 123 yaşındaki Davut Pişkin'in cenazesi öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazından sonra İslahiye mezarlığında toprağa verilecek.

CİHAN

Etiketler :