Davutoğlu 5 Dışişleri Bakanı ile görüştü

Davutoğlu 5 Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı ile ilgili Clinton ve Lavrov ile birlikte 5 ülkenin dışişleri bakanları ile görüştü.

Dışişleri bakanı Davutoğlu, Suriye tarafından düşürülen uçaklailgili, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya İran Dışişleri bakanları ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili mevkidaşlarıyla telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el Faysal, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, aramakurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, Davutoğlu'nun Türkiye'nin değerlendirmelerini paylaştığı ve başka ülke yetkilileriyle de görüşmelerini sürdüreceği öğrenildi.

-Hague: ''Desteğimi ilettim ve endişemi ifade ettim''

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile konuştuğunu bildirdi.

Hague, sosyal paylaşımsitesiTwitter'daki resmi hesabında, ''Desteğimi iletmek ve Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili endişemi ifade etmek için Türk Dışişleri Bakanı ile konuştum'' diye yazdı.

İngiliz basını, dünden bu yana, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili gelişmelere geniş yer veriyor 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.