Davutoğlu: Adamın konuşmasını önüne koyarlar

Davutoğlu: Adamın konuşmasını önüne koyarlar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İhsanoğlu'nun Gazintep'te yaptığı konuşmaya sert yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İhsanoğlu'nun Gazintep'te yaptığı konuşmaya sert yanıt verdi. Davutoğlu, "Gaziantep’teki açıklamalarını görünce hayret ettim. Beşar Esad’a hiçbir eleştiri getirmiyor. 2 yıl önce İslam İşbirliği toplantısındaki konuşmasını adamın önüne koyarlar" dedi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI

Filistin ile ilgili konuda her zaman devrede olduk. Daha önce iki kez bu süreçlerle karşı karşıya kaldık. Hemen hemen aynı şey tekrar ediyor. İsrail’in Gazze’nin altyapısını tahrip ederek yıldırma yapıyor. Savaş hukuku da ihlal ediliyor. Psikoloji ve altyapı vuruluyor. ‘Hadi kanı durduralım'

Ateşkes sağlandıktan sonra kalıcı ateşkes sağlanmazsa yine ihlal edilecek. Olması gereken ateşkes yapılsın, İsrail’in de sorgulanabilirliği de olsun. İsrail bu kez çok cüretkar. Plajda çocuklar öldürülüyor. Bunların insanlık vicdanını harekete geçirmesi lazım. Ateşkesin yanıda, 2012 anlaşmasına geri dönülmesi lazım. Ablukaların kaldırılması gerekiyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yle liman açılmasını konuştuk. Tünel kapatılırsa bir havalimanının açılması lazım. Bir nefes alanı açılması lazım. Ateşkesin sürdürülebilir olması lazım. Bunun için bir çalışmanın içerisindeyiz.

"HİÇBİR ZAMAN CİDDİYE ALMADIM"

İsrail Dışişleri Bakanı'nı hiçbir zaman ciddiye almadım. İsrail bombalayacak, barışı sabote etmeyecek, Türkiye barışı sabote edecek. Geçmişte ateşkesin çift taraflı olmasını sağlayan Türkiye’dir. İsrail, Filistin halkı sahipsiz kalsın istiyor. İstediği zaman vurma, çocukları vurma hakkı kabul edilsin istiyor.

Hamas, Gazze’de bir taraftır. Hamas’ın olmadığı, tek taraflı ateşkes çağrısı gerçekçi değil. Bu düzen sürdürülebilir değil. Biz sesimizi çıkarmazsak vicdan uyanmıyor. Ne olursa olsun bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

ESED'E HİÇ ELEŞTİRİ GETİRMİYOR

İhsanoğlu bölgedeki gelişmeleri acaba biliyor mu? Dün de Gaziantep’teki açıklamalarını görünce hayret etti. Beşar Esad’a hiçbir eleştiri getirmiyor. 2 yıl önce İslam İşbirliği toplantısındaki konuşmasını adamın önüne koyarlar. Bana gelip neler söylediğinizi hatırlatmak isterim. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteriyken bir tavır alacaksınız, sonra Türkiye’de cumhurbaşkanı adayı olunca başka tavır alacaksınız. Yarın olmaz ya cumhurbaşkanı gibi bir konumda bulunsa bunları sınırdışı mı edecek. Onları kaderine mi terk edecek.

Bir cumhurbaşkanı adayının provokasyonların arkasında duruyormuşçasına hükümetini eleştirmek sorumsuzluktur. Seçimi kaybettikten sonra bu konuşmaların muhasebesini yapar ve tarihe karşı olan sorumluğunu hatırlar diye ümit ediyorum. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.