Davutoğlu başarılı bir bakan değil

Davutoğlu başarılı bir bakan değil

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Emre Kongar, CNN Türk'te Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in konuğu oldu. Kongar, Arap Baharı'nın dünyada bir özgürlük ve devrim olarak yansıtılmasının bir palavra olduğunu ifade etti.

Programda soğuk savaş sonrası değişen uluslararası dengeler, Ortadoğu'daki gelişmeler, ABD'nin bölgedeki konumu ve Suriye'deki son durum değerlendirildi.

"Arap Baharı'nın özgürlük getirdiği bir palavra"

Kongar, Arap Baharı'nın dünyada bir özgürlük ve devrim olarak yansıtılmasının bir palavra olduğunu ifade etti.

Kongar, "Arap Baharı tamamıyla ABD'nin projesi. BOP veya GOP, Büyük Ortadoğu Projesi veya Genişletilmiş Ortadoğu. Büyük Ortadoğu sadece bizim ortadoğuydu. GOP'ta Kuzey Afrika, Tunus, Fas, Cezayir filan. ABD sınırları orada yeniden düzenlemek istiyor. Kendisine kafa tutan kendinden bağımsız devletleri niteliği ne olursa olsun ortadan kaldırmak istiyor. İşte önümüzde. Mısır belli değil ne olduğu. Gerçi Mübarek ABD'den yanaydı ama durumu idare ediyordu, çok yıpranmıştı. Biliyorsunuz yıpranmış diktatörleri hemen harcar. Kullanma süresi bitince çok yıpranınca atar." dedi.

"Davutoğlu başarılı bir bakan değil"

Türkiye'nin sıfır sorun politikasını değerlendiren Kongar şunları söyledi: "Sıfır sorun politikası kafamızı duvara tosladığımız bir hayalden, bir boş slogandan ibaret, güzel sözlerden ibaret. Hiçbir gerçekliği, hiçbir bilimselliği, hiçbir uygulanabilirliği olmayan bir hayal. Akademisyenler bazen reel politikaya baktığı zaman böyle hayaller görüyorlar diye düşünüyorum. Sayın Davutoğlu'nu başarılı bir bakan olarak bulmuyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.