Davutoğlu Hürriyet'in olay Mursi manşetine sert çıktı

Davutoğlu Hürriyet'in olay Mursi manşetine sert çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın Doğan medyasının internet sayfasında idam kararı verilen Mursi için atılan başlığa sert tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın Doğan medyasının internet sayfasında idam kararı verilen Mursi için atılan "Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu." başlığa sert çıktı.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Bursa mitinginde konuşuyor. Davutoğlu, darbeyle devrilen Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezası hakkında açıklama yaptı.

Karara tepki gösteren Davutoğlu'nun gündeminde Erdoğan'ı ima ettiği söylenen Hürriyet gazetesinin internet sayfasında yer alan Mursi haberine atılan başlık vardı.

"KAST ETTİKLERİ ERDOĞAN'SA BİLSİNLER Kİ..."

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi idama mahkum edildi. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler Bursa’nın bu medyasından ders alsınlar. Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, bir acı şimdi Mısır'da tekrar ediliyor. Bakınız Türkiye'de şu anda bugün Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum. Hiç kaçınmadan. Manşeti ne biliyor musunuz? 'Yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu' Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri, Türkiye'de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş Cumhurbaşkanı ya da Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek.

BATI DÜNYASINA SESLENDİ

Demokrasiyi, özgürlüğü savunduğunu düşünen, iddia eden batı medyasına, batı ülkelerine de sesleniyorum. Neredesiniz? Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı idama mahkum edilirken neredesiniz? Türkiye'de Gezi Olayları olurken özgürlük dersi vermeye kalkanlar şimdi neredesiniz? Yoklar.

MİLLETİN ADAMLARINI CEZALANDIRDILAR

AK Parti iktidarı milletle devleti barıştırdı. Önce bunu rahmetli Adnan Menderes yaptı. Ezanla başlamak üzere milletle devleti barıştırdı. Onu cezalandırdılar. Kim milletle devleti barıştırmışsa, milletin adamlarını cezalandırdılar. Özal'ı, rahmetli Erbakan Hocamızı cezalandırdılar. Ama bu sefer, bütün bu birikim üzerinde milletle kenetlenmiş AK Parti kadrolarına bir santim bile geri adım attıramazlar.

NEYİ SÖYLEMEK İSTİYORSANIZ MERTÇE SÖYLEYİN

Şimdi utanmadan manşet atıyorlar. Neyi söylemek istiyorsanız mertçe söyleyin. Biz AK Parti iktidarı milletle devleti barıştırdık. Önce bunu Adnan Menderes rahmetli yaptı. Ezanla başlamak üzere. Onu cezalandırdılar. Gezi olayları başarısız olunca bu sefer 17-25 Aralık olaylarını çıkardılar. Karargahını Pensilvanya’da kuran bir örgüt, yurtdışındaki işbirlikçilerle Türkiye’de iktidar değişimine yöneldiler. İddianamede dönemin başbakanı diye yazdılar. Bir sene geçti. Erdoğan cumhurbaşkanı. Engelleyebildiler mi? İddianameyi yazanlarsa dönemin savcıları oldular.

bursa-mi̇ti̇ng.jpg

HEDEFİM YÜZDE 35 DİYOR

Muhalefet partilerinin durumuna bakın. Seçime giderken tutumumuz belli. Sizden milli iktidar istiyoruz. Bir de diğerlerine bakın. Günlerdir soruyorum: Biz birinci parti olamazsak bu koltukları bırakırız. Siz ne yapacaksınız?
Kılıçdaroğlu cevap vermiyor. Çünkü kendine güvenemiyor. ‘Hedefim yüzde 35’ diyor. Bahçeli dün ‘eğer oylarımı korursam, biraz da arttırırsam başarılı sayılırım’ diyor. İktidar olacağım demiyor. 1999’da da Bahçeli o zaman ikinci parti geldiğinde kendisine Başbakanlık teklif edildi, Başbakanlığı bıraktı, Ecevit rahmetlinin arkasına takıldı. Bahçeli’nin bütün meselesi CHP’nin arkasına takılmak. HDP ise barajı aşarsam başarılı olurum diyor. Hiçbirisi ben iktidar olacağım diyemiyor. Arkadaki paralelciler ‘bir araya gelin AK Parti’yi durdurun’ diyor.

1 DOĞRU DÖRT YANLIŞI GÖTÜRÜR

Bunlara siz 74 yanlışsınız ama doğru olan AK Parti’yi götürün diyorlar. Bu üniversite sınavı değil, millet sınavı. 4 yanlış ne? CHP… Her gün yalan söyleyen CHP. İkinci yanlış MHP. Millete hizmet edecek idiysen koltuğu bırakıp Başbakanlığı niye terk ettin? Üçüncü yanlış… Diyanet İşleri Başkanı’na hakaret eden HDP. Bu gafil HDP Eş Başkanı diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Yanlışın büyüğünü görüyor musunuz?

BİR CÜMLEDE 3 YALAN SÖYLÜYOR

Kılıçdaroğlu bir cümlede 3 yalan söylüyor. Türkiye'de 200TL'nin altında geçimini sürdüren 17 milyon kişi var. Siz çok iyi tanıyorsunuz, çarkcı...

Öğrenciye bile 300 lira burs veriyoruz. Dul hanımlara 2 ayda bir 500 TL veriyoruz. Koruyucu engelli ailesine 780 lira veriyor. Bizim yaptıklarımıza bunların hayali yetişmiş. İspat etsin. 1000 lira altında maaş alan 8 milyon emekli var deniyor. Yalan.. Seyyanen zam sonrası yok. Yalan 3 Türkiye'de 6 milyon 500 bin işsiz var deniyor. Bunlara internetten baksalar doğrusunu görecekler. 2014'te 1,5 milyon istihdam gerçekleştirdik.Yalan da olsa bu yalanları tekrar edersen başarılı olursun, demişler. Yalancıların sözüne vaade inanır mısınız?

hurriyet.20150516161147.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.