Davutoğlu İsrail'e Sert Cevap Verdi

Davutoğlu İsrail'e Sert Cevap Verdi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İngiltere'den İsrail'e yanıt verdi

İngiltere’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’la tokalaşmayıp, kendisinden alçak koltuğa orturtmasıyla ilgili olarak “Kimse Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi’ne böyle nezaketsiz bir tepki gösteremez." dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman’la bu şartlarda da diyaloğun söz konusu olmyacacağını belirten Davutoğlu, "Ülkelerin görüş ayrılığı olabilir ancak nezaket, diplamatik kurallar vardır. Her ülke buna uymak zorundadır." diye konuştu.

GAZZE SALDIRISI DÖNÜM NOKTASI

Davutoğlu, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Miliband'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında,  ''İsrail ile ilişkilerin mevcut durumunun AB ile bir soğukluğun ya da problemin bir sonucu olmadığını ve kesinlikle Türk dış politikasının İslamlaşması gibi herhangi bir şeyin sonucu olmadığını'' vurguladı.

Bu tür yorumlar yapanların, Türkiye'deki mevcut ve aynı hükümetin geçen yıllarda İsrail ile Suriye arasında barışa ulaşılması için çalıştığını unutmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, o dönemde Türkiye ile İsrail ilişkilerinin mükemmel olduğunu kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, İsrail-Suriye ilişkilerinde barışa yaklaşılırken Gazze'ye yönelik saldırının bu barış çabalarını bozduğuna işaret ederek, ''Gazze saldırısı Türkiye İsrail ilişkilerinde dönüm noktası oldu'' diye konuştu.

Türkiye'nin bölgede barış için çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Davutoğlu, ''Bir saldırı bütün bu barış altyapısını yok etti'' dedi.

Bakan Davutoğlu, Gazze'nin bugün yaşadığı sorunlara da dikkati çekerek, ''İsrail politikasının barışa yönelik olduğunun ertesi günü Türkiye-İsrail ilişkilerinin de olumlu yönde değişecektir'' diye konuştu.

Etiketler :