Davutoğlu Suudi Arabistan'da

Davutoğlu Suudi Arabistan'da

Davutoğlu Suudi Arabistan'daKral Abdullah: "Suudi Arabistan'da kuvvetli bir mevkiniz var"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Riyad'daki temasları çerçevesinde Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından kabul edildi.

Davutoğlu'nun, gezisinin son gününde, Kral Abdullah ile Riyad'daki sarayında görüşmesinde, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Veliaht Prens Sultan Bin Abdulaziz ve Dışişleri Bakanı Suud Al Faysal da hazır bulundu.

A.A muhabirinin, basına kapalı yapılan görüşmeye ilişkin edindiği bilgiye göre, Suriye-Lübnan ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede Davutoğlu, Filistinlilerin arasında uzlaşının sağlanamamış olmasının bu meseleye zarar verdiğini ifade etti. Görüşmede, İran'ın nükleer dosyası ile ilgili Türkiye'nin çabaları anlatıldı. Körfez ile Türkiye'nin kurduğu mekanizmalar, Körfez ülkeleri ile Türkiye formu KİK konuşuldu.

Kral Abdullah'ın Türk şirketlerinden duyduğu memnuniyeti ise "Türkiye'nin körfez ülkeleri nezdindeki büyük değeri vardır. Suudi Arabistan nezdinde de kuvvetli bir mevkiniz var" şeklinde aktardığı öğrenildi.

Türkiye ile Suudi Arabistan savunma anlaşmasının da gündemde olduğu ve bu konuda çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Bu arada Türkiye'nin Mekke-Medine arasındaki hızlı tren projesine dahil olmak istediği ifade edildi, kültürel meseleler konuşulurken Kabe'deki Revaklar meselesi de ele alındı. Kültürel konular çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişikliği de gündeme geldi.

Öte yandan hem Davutoğlu hem de Kral Abdullah, yükselen İslamofobiden duyulan rahatsızlığı dile getirirken, İsviçre'deki minare yasağı konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bu akşam yurda dönmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :