Davutoğlu, tahliyeler tamam, sıra insani yardımda

Davutoğlu, tahliyeler tamam, sıra insani yardımda

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'dan tahliye talebinde bulunan vatandaşların tümünün tahliye edildiğini belirterek, ''Şu ana kadar 17 bin 200 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleşmiştir.'' dedi. Bakan Davutoğlu, güvenlik amacıyla yapılan tahliyelerin

Esenboğa Havalimanı'nda Cenevre'ye hareketinden önce açıklama yapan Davutoğlu, Libya'da faaliyet gösteren şirketlerden ''son durum envanterini'' talep ettiklerini bildirerek, ''Şu an ne Trablus Havalimanı'nda ne de Bingazi Limanı'nda bekleyen Türk vatandaşımız yok. Talepte bulunan hepsinin ülkemize gelmesi sağlandı.'' diye konuştu.

Libya'daki tahliyeleri değerlendiren Bakan Davutoğlu, amaçlarının bir ülkedeki tüm vatandaşların tahliyesini yaparak orayı boşaltmak olmadığını, sadece güvenlik endişesi bulunan vatandaşların ''ülkelerinde bir süre izin yapabilmeleri ve güvende olmaları'' için Türkiye'ye getirildiklerini belirtti. Davutoğlu, "Orada kendini güvende gören ve tahliyesini istemeyen vatandaşlarımız da var. Şu an için onlar oradalar." şeklinde konuştu.

Bundan sonra ikinci aşamaya geçeceklerini söyleyen Davutoğlu, ''Tahliyeler konusunda büyük bir çalışma yapıldı. Ve acil olan kısımlar halledildi. Şimdi ikinci aşamaya geçilecek. O da oraya yardım malzemeleri ulaştırmak. Tahliyelerde olduğu gibi liman ve havalimanları üzerinden gıda ve benzeri yardımları ulaştırmayı düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :