Davutoğlu'ndan boykot UYARISI

Davutoğlu'ndan boykot UYARISI

Davutoğlu: Boykot çağrılarına kulak asmayın.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Boykot çağrısı yapanlara kulak asmayınız, bu ülkenin sahibi sizlersiniz, bu ülkenin idare edilmesinde temel teşkil edecek anayasanın nasıl olması gerektiğine karar verecek olan da sizlersiniz'' dedi.

Iğdır'dan karayolu ile Ağrı'ya gelen Bakan Davutoğlu'nu, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Ağrı Milletvekilleri ile Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Emniyet Müdürü Naci Kuru, karşıladı.

Kent merkezindeki bir restoranda verilen iftara katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Iğdır'dan Ağrıya gelirken, Ağrı Dağı'nın heybetini görme imkanı bulduğunu ifade ederek, ''Dış politikada çoğu zaman krizlerle karşı karşıya kalıyoruz. Zor süreçlerden geçiyoruz. Ne zaman bu zor krizlerle karşılaşsak, ne zaman zor bir karar almak zorunda kalsak, işte o anlarda Ağrı Dağı, Anadolu insanı ve sizlerin desteğini arkamızda hissediyor, güç kazanıyoruz'' diye konuştu.

Ağrı'nın, Kafkaslar ve Ortadoğu arasında, Doğu Anadolu Bölgesinin en stratejik konumunda yer aldığına değinen Bakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Ortadoğu'nun ve Kafkasların gelişmesi ile paralel bir konumdadır. Dolayısıyla bizim İran, Ortadoğu ve Kafkasya politikamızın hedefi, aslında tüm komşu vilayetlerimizin de kalkınmasını sağlamaktır. Buralarda ekonominin canlanması ve sizleri komşu ülkelerle mutlak bir şekilde irtibatlandırmaktır. Dost ve komşu ülkelerle yakın ilişkilere girmeyi, ekonomik olarak onlarla tam anlamıyla entegrasyona girmeyi, temel bir hedef edinmiş durumdayız.''

-''TEMEL HEDEF MİLLET VE DEVLETİ KAYNAŞTIRMAKTIR''-
Ağrı'da 2002 yılından bugüne kadar yapılan yatırımları anlatan Bakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Hedefimiz, halkımızın refahını daha üst seviyeye çıkarmaktır. Son yıllarda takip ediyorsunuz. Türkiye'nin uluslararası itibarının arttığını herkes biliyor, görüyor. Eğer bir millet, devletle kaynaşmış ve benimsemişse bu milleti durdurmanın imkanı yoktur. Bizim siyasetimizin temel hedefi, millet ve devleti kaynaştırmak, ortak bir stratejide, ortak bir hedef doğrultusunda millet ve devlet kaynaşmasını sağlamaktır. Ankara'da biz ne planlar yaparsak yapalım, ne kadar gelişmiş projeler ortaya koyarsak koyalım, Iğdırlı, Karslı, Vanlı, Konyalı, Erzurumlu, Kayserili, Edirneli vatandaşlarımız o planları ve stratejileri benimsememişse, bizim bunu hayata geçirme şansımız yoktur.''

-''BOYKOT ÇAĞRISI YAPANLARA KULAK ASMAYINIZ''-
Son 8 yıl içerisinde istikrarın sağlanması için belirli aralıklarla halka dönüldüğünü ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Halka ne kadar çok sorulursa, ne kadar çok halkın desteği alınırsa o siyaset o kadar güçlü olur. Şimdi sizlere bir kere daha, 12 Eylül tarihinde bir soru sorulacak. Bu soru aslında partileri ilgilendiren bir soru değil. Maalesef çok yanlış aksedildi. Sanki hükümet için bir güven oyu oylaması. Yada partiler arası bir mücadeleymiş gibi gösteriliyor. Hayır. Anayasa reformu aslında bütün halkımızın bütün kesimlerini ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken bir çalışmadır. Her ne şartta olursa olsun vatandaşlarımızın güçlü bir iradeyle sandığa gitmesi gerekiyor. Boykot çağrısı yapanlara kulak asmayınız. Bu ülkenin sahibi sizlersiniz ve bu ülkenin idare edilmesinde temel teşkil edecek anayasanın nasıl olması gerektiğine karar verecek olanlar da sizlersiniz.

Bütün Ağrılı kardeşlerimizin her şeyden önce halk oylamasına katılmasını bekliyoruz. Türkiye'nin geleceği ile ilgili iradenizi ortaya koyacaksınız. İradeyi  ortaya koyarken de sadece bunu düşünün. Bu anayasayı kabul ettiğimizde ne kazanıyoruz, ne kaybediyoruz. Bu anayasa ile Türkiye'de herhangi bir topluma olumsuzluk getiren bir durum yok. Bu millet kendisine soru sorulduğu zaman hiç bir zaman yanlış cevap vermedi. Hep kendine güvendi.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :