Davutoğlu’ndan ’Esed’ Çıkışı

Davutoğlu’ndan ’Esed’ Çıkışı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Korutürk’e yönelik olarak, "Halep’i, Şam’ı, Türk uçakları mı bombaladı? Esed’in uçakları bombaladı" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2014 bütçeleri, 2012 yılı faaliyet raporları görüşüldü.

Avrupa müzakerelerinin tam bir entegrasyon halinde devam ettiğini belirten Davutoğlu, KKTC’nin 20 tane temsilciliği olduğunu hatırlatarak, KKTC’nin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na üye olmasının öneminin altını çizdi. Davutoğlu, teşekkür etmenin erdem olduğunu vurgulayarak "Bundan kaçınmayın. Biz iktidara geldiğimizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hiçbir uluslararası örgütte tanınmıyordu. İslam İşbirliği Teşkilatı’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gözlemci üye yapan da biziz, Ekonomik İşbirliği’ne üye yapan da biziz, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi’ne katılımını da sağlayan biziz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Eğer bir halk uluslararası alanda tanınacaksa, önce kendi ayakları üzerinde duracak. Herkes ona saygı gösterecek. Kıbrıs Türk halkının onurla başının dik durmasıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kişi başına düşen milli gelir 2002 yılında 4 bin 409 dolardı, bu Kıbrıs Rum Yönetimi’nde 14 bin 836 avroydu. Şimdi ise KKTC’de kişi başına düşen milli gelir 15 bin 492 dolardır."

Komşu ülkelerle Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği düzenlediklerini belirten Davutoğlu, Moldova Cumhurbaşkanı’nın Salı günü Türkiye’ye geleceğini söyledi.

’’HALEP’İ TÜRK UÇAKLARI MI BOMBALADI ?’’

Türk Konseyi’ni kendilerinin kurduğunu kaydeden Davutoğlu, Türkiye ile bölge ülkeleri arasında üçlü işbirlikleri kurduklarını vurguladı.

Davutoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk’ün Esad’ın zulmünden bahsetmediğini söyleyerek, Korutürk’ün konuşmasından Türk düşmanlarının memnun olacağını ifade etti. Davutoğlu, Korutürk’e yönelik olarak, "Halep’i, Şam’ı Türk uçakları mı bombaladı? Esed’in uçakları bombaladı" ifadelerini kullandı.

Korutürk ise Esed’i Meclis çatısı altında kınadığını belirterek, "Ermenistan ile konuşmanız suç mu? Tabii ki değil. 5 milyon işgal altındayken kapı açmak Azerbaycan’ın arkasında durmamak suç. Üzüleceğimiz bir şey yok. Üzüldüğüm memleketin şu hale gelmesi. Üzüldüğüm sizin buraya geldiğimizi görmemeniz. Madem bu kadar başarılısınız, size zirvede bırakmayı öneriyorum" diye konuştu.

habervaktim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.