Davutoğlu'ndan kritik müdahale!

Davutoğlu'ndan kritik müdahale!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ermeni tasarısını önümüzdeki 48 saat içinde meclis gündemine getirebilir.

 

Tasarı, geçtiğimiz Mart ayında Temsilciler Meclisi'ne bağlı Dış İlişkiler Komitesi'nden 22'ye karşı 23 oyla geçmişti.

Pelosi'nin, uzun süredir Temsilciler Meclisi'nde bekleyen tasarıyı, yeni yıldan sonra Cumhuriyetçilerin ağırlık kazanacağı yeni Kongre çalışmasına başlamadan meclis gündemine taşıyabileceği belirtiliyor.

Şu anki meclisin görev süresi, Noel tatiliyle birlikte önümüzdeki günlerde sona erecek. Bu nedenle, Ermenilerin büyük destekçisi olarak bilinen Pelosi'nin de tasarıyı önümüzdeki 48 saat içinde meclise taşımayı düşündüğü ifade ediliyor.

Amerikan-Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) de, Pelosi'nin tasarıyı önümüzdeki 48 saat içinde meclise getirebileceğini ifade etti.

ERMENİ TASARISINA KARŞIYIZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Temsilciler Meclisi gündemine gelebileceği belirtilen Ermeni tasarısına "şiddetle karşı olduklarını" söyledi.  

Crowley, günlük basın toplantısında, bir soru üzerine, tasarının meclise gelmesi olasılığından haberdar olduklarını kaydetti.  "Bu tasarıya şiddetle karşıyız" diyen Crowley, iki ülkenin ortak tarihlerini ele almalarının en iyi yolunun, normalleşme sürecinden geçtiğine inanmaya devam ettiklerini ifade etti.

BÜYÜKELÇİLİK YOĞUN TEMASLARDA BULUNUYOR

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de tasarının Temsilciler Meclisi'ne gelmesi ihtimaliyle ilgili olarak Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Kongre nezdinde yoğun temaslarda bulunuyor.
Büyükelçilik, ABD'deki Türk kuruluşlarıyla da konuyu istişare ediyor.

DAVUTOĞLU CLİNTON'I ARADI

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi gündemine gelebileceği belirtilen Ermeni tasarısı konusunda ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı arayarak, tasarının engellenmesi için ABD yönetiminin etkin biçimde devreye girmesini istedi.  

Clinton'ın da Türkiye-ABD ilişkilerine verdikleri önemi bir kez daha dile getirdiği ve bu konuda ABD yönetiminin tutumunun değişmediğini, tasarının gündeme gelmemesi için her türlü çabayı göstereceklerini belirttiği öğrenildi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Ermeni tasarısını önümüzdeki 48 saat içinde Meclis gündemine getirebileceği öğrenilmişti. Tasarı, geçtiğimiz Mart ayında Temsilciler Meclisi'ne bağlı Dış İlişkiler Komitesi'nden 22'ye karşı 23 oyla geçmişti. AA

Etiketler :