Davutoğlu'nu Duygulandıran Sürpriz!

Davutoğlu'nu Duygulandıran Sürpriz!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Arap Birliği Zirvesi için geldiği Katar'da Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile yaptığı görüşme esnasında sürprizle karşılaştı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Katar 'ın Başkenti Doha'da Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldi.

Bakan Davutoğlu'nun Malezya'dan öğrencisi olan Ömer Şeyh Ali İdris 'in Somali'nin Katar Büyükelçisi olarak görüşmeye katılması Bakan Davutoğlu'nu duygulandırdı.

Somali'nin Doha Büyükelçisi Ömer Şeyh Ali İdris, ''Hocam'' diyerek Davutoğlu'nun elini sıktı. İkilinin birbirlerini tanımaları ve sıcak bir şekilde kucaklaşmalarının ardından İdris'in, Davutoğlu'nun Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden öğrencisi olduğu anlaşıldı. İkili aradan geçen yıllar içerisinde neler yaptıklarını birbirlerine anlattı.

-"Hocam, hiç yaşlanmamışsınız"-

Büyükelçi İdris, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ''Hocam, hiç yaşlanmamışsınız, aksine gençleşmişsiniz'' diyerek, genç kalmasının sırrını sordu.

Davutoğlu ise kendisini en mutlu eden şeyin öğrencileri ile bu şekilde bir araya gelmek olduğunu, onların ilgi ve desteğinin kendisini zinde tuttuğunu kaydetti.

Büyükelçi İdris, Türkiye'nin sadece Somali'ye yönelik yardımları ile değil, izlediği etkin dış politikayla Somalililerin takdirini kazandığını belirterek, Davutoğlu'na başarılarının devamını diledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vedalaşmadan önce Büyükelçi Ömer Şeyh Ali İdris'i en kısa zamanda Türkiye'de görmek istediğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.