Dayak yememek için babaanne katili oldu

Dayak yememek için babaanne katili oldu

İstanbul Esenyurt'ta boğazı kesilen ve başına sert bir cisimle vurulan 62 yaşındaki Emine Sevim Pulut'u, 19 yaşındaki torunu Tuğçe Y.'nin öldürdüğü ortaya çıktı.

Cinayeti işlediği sırada lisede okuyan Tuğçe Y., üniversiteyi okuduğu Kırıkkale’de gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Tuğçe Y. “Ailemden çok şiddet görüyordum. Babaannem beni erkek arkadaşımla parkta otururken görmüştü. Aileme söyleseydi beni yine döveceklerdi bu nedenle onu öldürdüm” dedi.

Çocukları, Emine Sevim Pulut'u 9 Kasım 2006'da, Yenikent Mahallesi, Ispartakule Caddesi, 740 Sokak, 25/4’deki evinde öldürülmüş olarak buldu. İlk soruşturmayı İstanbul İl Jandarma Komutanlığı yaptı. Ancak savcı daha sonra soruşturmayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne havale etti.
Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayın failini ortaya çıkarmak için geniş çaplı operasyon başlattı. Polis yakın zamanda eve gidip gelen yabancı kişileri tek tek incelemeden geçirdi. Bu sırada eve tamirat için gelen 2 marangozun tüm aletleri kan izi aranması için kriminal polis laboratuvarına gönderildi. Ancak bir sonuç çıkmayınca polis, Emine Sevim Pulut’un oğulları eşleri ve torunlarıyla birlikte oturduğu 5 katlı binada yaşayanlara çevrildi.

Dedektifler, evdekilerle yaptıkları konuşmalar sırasında Emine Sevim Pulut’un bir süre önce bir barda yaşanan cinayet olayıyla ilgili hapse giren oğlu Erol’un lisede okuyan kızı Tuğçe Y.’nin sorulara aşırı tepkiler verdiğini tespit etti. Bunun üzerine Tuğçe Y. takibe alındı.

Polis soruşturması sırasında Kırıkkale Üniversitesi, Elektrik Bölümünü kazanan Tuğçe Y. okumak için İstanbul’dan ayrıldı. Tuğçe Y.’nin ayrıca bir sene sonra Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü de kayıt yaptırarak iki okulu birden okumaya başladı. Polis Tuğçe Y.’yi takibini Kırıkkale’de de sürdürdü. Kendini yerden yere atarak cinayete çok üzüldüğünü belirten Tuğçe Y.’nin okul arkadaşlarına “Babaannemi hiç sevmezdim. Kim öldürmüşse iyi yapmış” demesi üzerine polis operasyon için düğmeye bastı. Özel bir ekip tarafından Kırıkkale’de okulunda gözaltına alınan Tuğçe Y. İstanbul’a getirildi.

Cinayet Büro Amirliği'nde 17 saat sorgulanan Tuğçe Y. işlediği cinayeti itiraf etti. Tuğçe Y., “Kendimi bildim bileli ailemden şiddet görüyorum. Babam cezaevine girdikten sonra üzerimdeki baskı daha da arttı. Bir gün okuldan bir erkek arkadaşımla parkta otururken babaannem Emine Sevim Pulut beni gördü. Ailem bir erkekle görüldüğümü öğrenirse döverdi. Babaannemin yanına gidip bu konuyu konuşmak istedim. Ancak bana bağırmaya ve olanları herkese anlatacağını söyleyince kendimi kaybettim. Onu yere yıkıp başına keserle vurdum. Yere düşünce ellerimle boğdum. Sonra 1 kilometre ötede bulunan anneanneme gittim” dedi.

Polis Tuğçe Y.’nin olayda kullandığı keseri attığını söylediği Esenyurt, Ahmet Arif Caddesi 2046 Sokak'ın girişinde bulunan dere yatağında arama yaptı. Ancak bir süre önce sel bularının geçtiği dere yatağında keser bulunamadı. İşlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edilecek olan Tuğçe Y., cinayeti işlediğinde yaşı 18'den küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanacak.

Radikal

Etiketler :