DDK, Yazıcıoğlu'nun Ölüm Raporunu Tamamladı

DDK, Yazıcıoğlu'nun Ölüm Raporunu Tamamladı

DDK, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümüyle İlgili Raporunu Tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili raporunu tamamladı.

Raporda kazayla ilgili olarak 'Kamu yönetiminde önemli bir zafiyet oldu' bilgisine yer verildi.

DDK'nın 'Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası' raporunda "..özellikle arama-kurtarma boyutunda Devletin topyekun seferber olmasına rağmen; istenen netice alınamamış ve ağır bir kamu hizmet kusuru ortaya çıkmıştır" denildi

2010 yılı başında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması talimatını vermişti. Söz konusu araştırma tamamlandı. Kazayı, uzmanlardan oluşan bir ekiple inceleyen DDK, Yazıcıoğlu'nun ölümünü şüpheli buldu.

Kazanın ardından, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kaza yeri incelemelerinde kazanın, "hava koşullarından" ve "pilotaj hatasından" kaynaklandığı tespit edilmişti. Köşk ise kazanın oluşu konusunda, "bilinenlerin dışında" yeni bilgi ve belgelere ulaştı. Köşk kaynakları, kazayla ile ilgili elde edilen yeni bilgi ve belgelerin, helikopterin düşüşü konusunda yeni soru işaretlerini de gündeme getirdiğini bildirdiler. Kaynaklar, raporda yer alan bilgilerle birlikte, kaza için yeniden soruşturma açılmasının gündeme gelebileceğini kaydettiler.



MECLİS DE ŞÜPHELİ BULMUŞTU



Öte yandan, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası için oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonu da, kazayı şüpheli bulmuştu. Komisyonun hazırladığı raporda, kazanın olduğu yerin kazadan hemen sonra tespit edilmesine rağmen, olay yerinden 20 kilometre uzaklıktaki bir başka bölgenin 9 kez arandığı ifade edilmişti. Köşk'ün raporunda, kaza yerinin bulunamaması ile ilgili de ayrıntılı bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :