Kırım Kültür Merkezi katkılarınızı bekliyor

Kırım Kültür Merkezi katkılarınızı bekliyor

Vatan Kırım’ın Rusya tarafından işgalinden sonra, bilim adamları, araştırmacılar ve gazetecilerin artan bilgi ve belge ihtiyacını karşılamak ve Rusya’nın milyarlarca dolar para harcayarak yaptığı propagandaya karşı daha etkili mücadele edebilmek...

Vatan Kırım’ın Rusya tarafından işgalinden sonra, bilim adamları, araştırmacılar ve gazetecilerin artan bilgi ve belge ihtiyacını karşılamak ve Rusya’nın milyarlarca dolar para harcayarak yaptığı propagandaya karşı daha etkili mücadele edebilmek, Türkiye’deki ve Dünya üzerindeki Kırım Tatar sivil toplum örgütlerinin ihtiyaç duydukları bilgi, fotoğraf, belge, tanıtım filmleri, vb ihtiyaçlarını karşılayabilmek için böyle bir merkez kurmak zaruri hale gelmiştir.

Aşağıda projemiz hakkında bir özet sunuyoruz. Projemiz ile ilgili tüm ayrıntıları ise emelvakfi.org internet sitemizden okuyabilirsiniz.

Emel Kırım Kültür Merkezi – Kütüphane, Arşiv ve Müze Projesi

Proje ile İstanbul’da erişimi kolay bir konumda, içinde Kütüphane, Arşiv ve Müze barındıran bir kültürel bellek merkezi kurulması ve 2020 yılından itibaren tam kapasiteyle hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.

Kültür merkezi çatısı altında bir ihtisas kütüphanesi; arşiv; müze ve sergi alanı; konferans, seminer, atölye çalışmaları yürütülebilecek eğitim salonları olması planlanmaktadır.

Üç ana birimden oluşacaktır:

  1. Kırım Enformasyon-Tanıtım merkezi
  2. Emel Kırım Kültürel Bellek Merkezi
    1. Arşiv
    2. Emel Kırım Kütüphanesi
    3. Kırım Müzesi
  3. Kırım Kültür Merkezi Etkinlik Salonları
    1. Çok Amaçlı Konferans Salonu
    2. Atölye, Eğitim ve Çalışma salonu

Günümüz koşullarında bina olarak muhtelif konum, büyüklük ve biçimde seçenekler mevcut. 

En küçük apartman dairesinin 600.000 TL; müstakil binaların minimum 1,5-2 Milyon TL seviyesinde olduğu bir emlak piyasası var. Tüm birimleri tek bir çatı altında toplayacak, müstakil bir binanın edinilmesi en uygun ve nihai çözüm olacak. Ancak maddî koşullar göz önüne alındığında ihtiyacımızı asgari seviyede karşılayacak (birimlerden bir ikisini barındırabilecek) mekanlar için gereken miktarın 1-1,5 milyon TL aralığında olacağı görülmekte.

Önceliğimiz Kütüphane ve Arşiv

Önceliğimiz 15.000’den fazla eseri barındıran ama mekân problemi nedeniyle araştırmacıların istifadesine sunamadığımız kütüphanemize ve arşivimize acil olarak uygun bir yer temin edebilmek.

Kültürel bellek merkezimiz için ilk hedefimiz: 500.000 TL!

Vakfımızın birikim ve imkanlarına sizin desteğinizi de katarak birlikte amaçlarımıza uygun bir yer satın almayı ve kültür merkezimizi oluşturmayı ümit ediyoruz.

EMEL Kırım Kültür Merkezi için desteğinizi bekliyoruz.

 

Emel Türk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
Banka Hesap No:
    
Vakıfbank. Şehremini Şb.

TL Hesap No: 
00 158 00 727 999 77 33

TL Hesap IBAN : 
TR29 0001 5001 5800 7279 9977 33

USD Hesap IBAN No : 
TR15 0001 5001 5804 8000 1694 39 

Swift Kodu
TVBATR2A

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.