Dekolte fetvası NTV'yi de karıştırdı

Dekolte fetvası NTV'yi de karıştırdı

İlahiyatçı profesörün 'dekolte fetvası' NTV ekranlarında gergin bir tartışmaya konu oldu, ilahiyatçı yazar ile feminist müzisyen birbirine girdi.

NTV ekranları tansiyonu yüksek bir taciz ve dekolte tartışmasına sahne oldu. Mirgün Cabas'ın modere ettiği 'Her Şey'e katılan ilahiyatçı yazar ile feminist müzisyen birbirine girdi.

İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan ile şarkıcı Aylin Aslım'ın katıldığı programda Prof. Dr. Orhan Çeker'in tepki çeken açıklamaları tartışıldı. Çeker, kadınların dekolte giyerek taciz suçlarına ortak olduklarını öne sürmüştü. Medyada 'dekolte fetvası' olarak geniş yer bulan açılkama NTV'de gergin anlara neden oldu.

Ali Rıza Demircan, Çeker'in açıklamalarına içerik olarak konuyu genellediği için itirazı olduğunu söyledi ancak olayı ifade özgürlüğü içinde değerlendirdi. Aylin Aslım ise bunun ifade özgürlüğü içinde ele alınacak bir konu olmadığını söyleyince tartışmanın fitili ateşlenmiş oldu. Demircan tartışmanın medya tarafından çarpıtıldığını ekleyerek kendini savundu, Orhan Çeker'in de düşüncelerini ifade etmesinin doğal olduğunu ancak medyanın bunu saptırdığını söyledi.

Tartışmanın karşılıklı atışmalara dönüşmesiyle gerilim iyice tırmandı. Müdahale etmesine karşın sonuç alamayan Mirgün Cabas tartışmayı reklam arasına giderek kesmek zorunda kaldı.

İşte o anlar:


 

Etiketler :