Demirel CHP'ye 'Baba'lık yapacak

Demirel CHP'ye 'Baba'lık yapacak

CHP’nin düzenlediği anma toplantısında merhum Bülent Ecevit’i en büyük siyasi rakibi Süleyman Demirel anlatacak.

Bülent Ecevit’in CHP’de Süleyman Demirel tarafından anlatılacak olması tartışmaya yol açtı. CHP’li Özyürek, “Özür dile” çağrısında bulunurken DSP lideri Türker, “CHP 30 yıl Ecevit’e ihanet etti. Şimdi de Demirel’e anlattırmaya kalkıyorlar” ifadesini kullandı. CHP, eski Başbakan ve 1980 öncesi CHP’nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit için 5 Kasım’da anma töreni gerçekleştirecek.

Töreni ilginç hale getiren, Ecevit’i 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in anlatacak olması. Demirel’e davet bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı. Demirel, kendisini evinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu kırmadı. Demirel, 5 Kasım Cumartesi günü JWMarriot Otel’de düzenlenecek panelde Ecevit’i anlatacak. Etkinlik CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından organize ediliyor. Açış konuşmasını Ecevit’in genel başkanlığı döneminde 1974-1978 yılları arasında Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev alan Ankara İl Başkanı Zeki Alçın yapacak. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Demirel, Ecevit’i anlatacak. Törene Rahşan Ecevit’in yanı sıra CHP’li milletvekilleri de davetli. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da paneli izlemesi bekleniyor.

MASUM TÜRKER: Ecevit’e ihanet ettiler

Süleyman Demirel’in siyasi hayatında en büyük rakibi olan Ecevit’i anlatacak olması, farklı tepkilere neden oldu. Ecevit’in partisi DSP’nin Genel Başkanı Masum Türker, “CHP 30 yıl Ecevit’e ihanet etti. Şimdi de Ecevit’i Demirel’e anlattırmaya kalkıyorlar” dedi. DSP ailesi olarak her yıl Ecevit’i mezarı başında andıklarını belirten Türker, “Sayın Ecevit partimizin kurucusu, partimizin ikinci adı Ecevit’in partisi. Demirel’in davet edilmesi CHP ile Demirel arasındaki ilişkiyi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ÖZYÜREK: Sözleri için özeleştiri yapsın

CHP eski Sözcüsü Mustafa Özyürek, Demirel’e ‘özür dile’ çağrısında bulundu. Özyürek, şu görüşleri dile getirdi: “Demirel ile Ecevit anlaşma sağlasaydı 12 Eylül darbesi olmazdı. Demirel’in şimdi olayların muhasebesini yapması yararlı olur. Yoksa duygusal olarak Ecevit ne kadar iyiydi konuşması yapay kalır. 12 Eylül öncesi Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyaseti kilitledi. İşbirliği yapabilirlerdi. Sistem tıkanmazdı. O dönemde cinayetler yaşandı. 12 Eylül darbesi ile CHP kapandı. Ecevit ve Demirel siyasi yasaklı oldu. Demirel’in özeleştiri yapmasını bekliyorum. Binlerce insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler konusunda kendi rolü ile ilgili özür dileyebilir. Ecevit’e yönelik sözleri nedeniyle özeleştiri yapmalı. 12 Eylül öncesi Ecevit’in başbakanlığı döneminde Başbakan demezdi. Hükümetin başı diye söz ederdi.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.