Demirel, Erdoğan'a yanıt verdi: Muhatap olmam

Demirel, Erdoğan'a yanıt verdi: Muhatap olmam

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Erdoğan'ın sözleri için "Bu kadar yeter! Söylenecek söz zaten söylenmiştir. Kimseyi muhatap almam" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kızılcahamam kampında, Milli Merkez'i hedef alırken sarf ettiği, "Dün lakabı çoban olanlar İşçi Partisi'nin koyunu oldu" sözlerine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel cevap verdi.


Demirel, "Bu kadar yeter! Söylenecek söz zaten söylenmiştir. Kimseyi muhatap almam" ifadelerini kullandı.

Demirel, 27 Nisan günlü Aydınlık'ta yer alan açıklamalarını hatırlatan Demirel, Milli Merkez'e ilişkin görüşlerini orada dile getirdiğini belirtti.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, o röportajında 23 Nisan’da Ankara’da kuruluşu ilan edilen Milli Merkez’e şu sözlerle destek vermişti:

"Türkiye'de kötü şeyler cereyan ediyor ama iyi şeyler de oluyor. 23 Nisan'da Ankara'da bir kurultay yapıldı. Milli Merkez kuruldu. Bu, son derece önemlidir. Halkın ayağa kalkmakta olduğunu gösteriyor bu. Hele Hüsamettin Cindoruk gibi bu işlerden hiçbir çıkarı ve beklentisi olmayan bir şahsiyetin, (AKP hükümetini kastederek) 'Bunlar devleti yönetmekten acizdir.
Eğer o kalabalıklar böyle toplanabiliyorsa, bunları konuşabiliyorsa, buraya milletvekilleri de katılıyorsa, iktidarı tenkid edebiliyorsa, merak etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın, sonu iyi olacak demektir. Bütün bunlar Türk milletinin var olduğunu, kimsenin ortadan kaldıramayacağını, var olmaya devam edeceğini gösteriyor. Milletimiz sabırlı olsun, umutlu olsun."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.