Demirel, Risale-i Nurları yasaklamış

Demirel, Risale-i Nurları yasaklamış

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Bediüzzaman'ın eserleri Risale-i Nurları 1965 yılında yasakladığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan belgede Demirel'in imzası da yer alıyor.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Bediüzzaman'ın eserleri Risale-i Nurları 1965 yılında yasakladığı ortaya çıktı. Ortaya yeni çıkan belgede Demirel'in imzası da yer alıyor.

Uzun yıllar özellikle Yeni Asya Grubu'na bağlı Nurcuların oylarını alan Demirel'in imzasının da yer aldığı belgede, 'Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hayatı ve bazı eserleri' adlı Risalenin Türkiye'ye sokulmasının ve dağıtılmasının Dışişleri Bakanlığı'nın uygun mütalasına dayanan İçişleri Bakanlığı'nın 9/8/1965 tarihli ve 9-2-1-13313-22-34/76783 sayılı yazısı üzerine, 5680 sayılı kanun un 31. maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 4/9/1965 tarihinde kararlaştırılmıştır." deniliyor.

Yasaklama kararının altında da Demirel'in Devlet Bakanı ve başbakan Yardımcısı olarak imzası yer alıyor.

Gazeteci yazar Nevzat Çiçek tarafından ortaya çıkarılan belgeye, yıllardır Demirel'e Bediüzzaman'a yakın durduğu gerekçesiyle oy veren Nurcuların, özellikle de Yeni Asya kolunun vereceği cevap merak konusu oldu.

KAYNAK: Rotahaber

İŞTE O BELGE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.