Demirel'den başörtüsü yorumu

Demirel'den başörtüsü yorumu

Süleyman Demirel'den başörtü yorumu: Kanunlar bir şeyi olmaz diyorsa, o kanunları bir kenara atıp, olur hale getirmek mümkün değildir.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakmayı amaçlayan çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, kanunların uygun görmediği herhangi bir uygulamayı yürürlüğe sokmanın Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini iddia etti. Demirel; "Türkiye Cumhuriyetinin kanunları bir şeyi olmaz diyorsa, o kanunları bir kenara atıp olur hale getirmek mümkün değildir, o kanunları değiştirmeleri lazım." dedi.

Süleyman Demirel, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ve Sendika Yönetim Kurulu Üyelerini konuk etti. Demirel'in Güzin Sokak'taki evinde gerçekleştirilen ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan 9. Cumhurbaşkanı, "Türkiye Cumhuriyetinin kanunları bir şeyi olmaz diyorsa, o kanunları bir kenara atıp olur hale getirmek mümkün değildir, o kanunları değiştirmeleri lazım." dedi. Kanunlar değiştirilmeden her hangi bir uygulamanın yürürlüğe konması halinde ülkenin kaosa sürükleneceğini iddia eden Demirel şöyle konuştu: "Halen mevcut olan uygulama kanunlara uygun değilse, kanunlara uygun olmadan bu uygulama yapılıyorsa, o da yanlış. Kanunlara uygun olarak yapılıyorsa, bu uygulamayı kanunları değiştirmeden ortadan kaldırmak çok yanlış olur."

İktidara seslenen Demirel, "Kanun çıkarmak ta güçleri var, her şeyi hukukun içinde yapmak lazım. Neyi değiştirmesi lazımsa, ama değiştirmeden değişmiş gibi muamele yaptığınız takdirde hukuk devletinin sonunu bulursunuz." diyerek sözlerini tamamladı. 

Etiketler :