Demirel'den Özal raporu hakkında açıklama

Demirel'den Özal raporu hakkında açıklama

Eski Cumhurbaşkanı Demirel, Turgut Özal'ın öldürüldüğüne ya da zehirlendiğine inanmadığını söyledi

Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) eski Cumhurbaşkanı Turgul Özal'ın ölümünde şüphe olduğuna dair raporunun yankıları sürüyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ölümünün şüpheli olduğuna inanmadığını söyledi. Demirel; "Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Öldürüldüğüne, zehirlendiğine inanmıyorum. Bu iddiaların çıkmasından itibaren böyle şeylere itimat vermedim." dedi.

Demokrat Parti'nin yeni Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti evinde kabul eden Demirel, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Dün Devlet Denetleme Kurulu (DDK)'nun, Özal'ın ölümü ile ilgili açıkladığı rapora değinen Demirel; "Hadisenin üzerinden 19 yıl geçti. 19 yıl zarfında böyle şeyler ortaya atıldı. Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Öldürüldüğüne, zehirlendiğine inanmıyorum. Bu iddialar çıktığından itibaren böyle şeylere itimat vermedim." görüşünü dile getirdi. Özal'ın ölümünden 10 saat sonra geldiğini belirten Demirel, doktorların kendisine hastaneye ölü olarak geldiğini söylediklerini anlattı.

Eski Cumhurbaşkanı Demirel, Meclis darbe komisyonundaki raporlarda yer alan 1966 yılında Giresun'da kendisine 'tehdit notu' geldiğine ilişkin olayı ise şöyle anlattı: "Miting esnasında ben konuşurken önüme bir kağıt konuldu. Kağıtta 'Menderes'i astığımız gibi seni de asarız' yazıyordu. Ben de döndüm kim bu dedim. Kayboldu. Ben de asarsanız katil olursunuz dedim. O işi yapanlar çok çabuk kaybolur."

Demirel'e Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, '28 Şubat sürecinin bir anlamda koordinatörüdür' dediği de hatırlatıldı. Demirel, teker teker kimseye cevap vermeyeceğini söyleyeceklerini söylediğini kaydetti.

CİHAN
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum