Demirel'den YAŞ mağduru Albay'a şok cevap!

Demirel'den YAŞ mağduru Albay'a şok cevap!

Tabip Albayken YAŞ kararı ile Ordu'dan atılan Mustafa Kahramanyol, Demirel'e ihraç kararını sorduğunda aldığı cevabı bakın nasıl açıkladı:

Emrah İriç'in haberi

Tabip Albayken YAŞ kararı ile Ordu'dan atılan Mustafa Kahramanyol, Demirel'e ihraç kararını sorduğunda aldığı cevap karşısında yaşadığı şoku anlattı.

28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen Tabip Albay Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol, 12 Eylül Referandumunda evet diyeceğini belirtirken neden evet diyeceğini de açıkladı.

Sorgusuz sualsiz ihraç kararı ile gasp edilmiş haklarının olduğunu ve iade-i itibar istediğini belirten Mustafa Kahramanyol, arkasından bir takım jurnallerin düzenlendiğini iftiraların atıldığını ve sonrasından Ordu'dan uzaklaştırıldığını belirtirken, 12 Eylül referandumunun kendisi ve kendisi gibi YAŞ mağduru olan askerler için hesap günü olduğunu ifade etti.

Neden atıldıklarının hala açıklanamadığını ve sorgulanamadığını belirten Kahramanyol, uğradıkları haksızlığın hesabını sormak, yargıya gidip hesap sormak için 12 Eylül'de evet diyeceklerini söyledi.

2000'e yakın askerin 1982'den bu yana haksız bir şekilde askerlikten atıldığını belirten Kahramanyol 'Çoğu aç sefil kaldı. İntihar ettti. Bunların hesabını kim verecek' derken şu sözleri dikkat çekiciydi: 'Bu dosyaların açılması durumunda nasıl pisliklerin çıkacağını ve astlarının istikbalini karartmayı sinesine sindirebilen yüzsüzler çıkacak ve bu millet onlardan hesap sormalıdır.'

Emekli Tabip Albay Mustafa Kahramanyol, YAŞ kararı ve dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in imzası ile Ordu'dan atıldığında Başbakan Süleyman Demirel'e Yüksek Askeri Şura'da kendisi için nasıl bir suç belirtildi ki kendisini Ordu'dan atan kararnameye imza attığını sorduğunda aldığı cevap karşısında şok yaşadı.

 

Demirel'in Kahramanyol'a cevabı şöyleydi: 'Dokor hatırlamıyorum ne söylediler. Ama ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı iken beni kulağımdan tutup 9 sene dört duvar arasında beklettiler. Bana Başbakanken bunu yapanlar sana az bile yapmışlar!'

Moralhaber.net

Etiketler :