Demirel’in büyük yalanı deşifre oldu

Demirel’in büyük yalanı deşifre oldu

Özgün Duruş gazetesi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in reddettiği derin ilişkiyi deşifre etti.

Özgün Duruş gazetesi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in reddettiği derin ilişkiyi deşifre etti.

Özgün Duruş gazetesinin genel yayın yönetmenliğine getirilen Aslan Değirmenci 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in defalarca reddettiği bir derin ilişkiyi deşifre etti.

İşte o haber:

Yalçın Küçük’ün “1995’te Öcalan’a yapılacak suikastı Demirel’in bilgisinde Öcalan’a sızdırdım” iddiasına Demirel’den yalanlama gelmişti. “Küçük’ü tanımam” diyerek kendini savunan Demirel’in bu yalanlamadan sadece 2 gün önce Yalçın Küçük’e geçmiş olsun mesajı gönderdiği ortaya çıktı.

Aslan Değirmenci’nin haberi

Yazar Yalçın Küçük'ün "1995’te Abdullah Öcalan'a yapılacak suikastı Cumhurbaşkanı Demirel’in bilgisinde Öcalan'a sızdırdım" iddiasına 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den 1 Şubat 2009’da yalanlama gelmişti. "Yalçın Küçük’ü tanımam” diyerek kendini savunan Demirel’in bu yalanlamadan sadece iki gün önce bir dönem yanından ayırmadığı özel doktoru ve Cumhurbaşkanlığı danışmanı Aylin Cesur aracılığıyla Küçük’e geçmiş olsun mesajı gönderdiği ortaya çıktı.

KÜÇÜK’ÜN ŞOK AÇIKLAMALARI

Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009’da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan yazar Yalçın Küçük, katıldığı bir televizyon programında PKK lideri Abdullah Öcalan’a düzenlenmesi planlanan suikastı ihbar ettiğini açıklamıştı. Küçük'ün “MİT'in Öcalan'a suikast planını dönemin Cumhurbaşkanı Demirel, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın bilgisi dahilinde Öcalan'a sızdırdım. O dönemde devlet bana görev vermişti” demişti. 1 Şubat 2009’da skandal iddia ile ilgili konuşan Demirel, Yalçın Küçük'ü tanımadığını ve onunla hiç konuşmadığını öne sürmüştü. Demirel, “Bu gibi hallerde laf çok. Üzerinden 15 sene geçmiş. Bunlar eskiye ait şeyler. Biraz önümüzdeki zamanın işleriyle uğraşsak daha iyi” diye konuşmuştu.

TANIMIYORUM DEMİŞTİ AMA…

Demirel’in bu açıklamayı yapmasından iki gün önce tanımadığını söylediği Küçük’e mesaj gönderdiği belirlendi. Küçük ile irtibat kuramayan Demirel’in, bir dönem özel doktoru olan ve Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak Köşk’te görev yapan Aylin Cesur’a talimat verdiği ortaya çıktı. Talimat ile harekete geçen Cesur’un telefonlarına Küçük cevap vermeyince, çareyi faks çekmekte bulduğu ortaya çıktı.

DEMİREL’İ YALANLAYAN FAKS

Yalçın Küçük’e 29 Ocak 2009’da gönderilen Dr. Aylin Cesur’ imzalı ‘geçmiş olsun’ faksı Demirel’in Küçük’ü tanıdığını gözler önüne serdi. İşte iletişim olarak Cumhurbaşkanı Demirel`in Güniz Sokak`taki evinin gösterildiği ‘o’ faks:  “Saygıdeğer hocam; Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, 1 haftaya yakın süredir size ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletmek için telefon ile aramaktadırlar. Maalesef bizde mevcut olan 2862778 ve 533 3573002 dışında bir numaraya ulaşamadığımız için sizinle görüştürme imkanı bulamadık. Faks mesajım elinize geçerse ve lütfederseniz kendileriyle sizi telefonla görüştürmek arzusundayız. Bu vesileyle ben de geçmiş olsun dileklerimin kabulünü saygılarımla arz ediyorum.”

 

FAKS BİRİNCİ AĞIZDAN DOĞRULANDI

Konu hakkında Aslan Değirmenci’ye açıklamalarda bulunan Aylin Cesur, “Faks tarihini ve içeriğini kontrol ettim. Doğrudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Yalçın Küçük Hocaya ‘o’ faksı çektik. Ben emin olmak için Sayın Cumhurbaşkanımız Demirel’e de sordum. O da faksı doğruladı. Ancak o dönemde biz sadece Yalçın Küçük Hocaya değil diğer Profesörlerimize de geçmiş olsun faksı çektik” dedi. Demirel’in daha önce sarf ettiği “Yalçın Küçük’ü tanımam” sözleri hakkında da açıklamalarda bulunan Cesur, “Ben ve Sayın Cumhurbaşkanım Yalçın Küçük’ü sadece kamuoyundan tanıyoruz. Herhangi bir ilişkimiz yok. Faks çekmemiz tamamen nezaket gereğidir.  Sayın Demirel dün söylediği sözün arkasındadır” diye konuştu.

demirel_faks_belge.20110613132638.jpg

Özgün Duruş Gazetesi- 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.