Demirel'in ERDOĞAN'A Tavsiyeleri

Demirel'in ERDOĞAN'A Tavsiyeleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2004'te hasta yatağında ziayret ettiği Süleyman Demirel'den bir dizi tavsiye aldı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında CHP'ye akıl hocalığı yapmakla suçladığı eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den 2004'te bir dizi tavsiyeler almış.

Tavsiye iddialarının sahibi ise Başbakan Erdoğan'ın yıllardır başdanışmanlığını yapan ve şimdi de AK Parti Ankara Milletvekili adayı olan Yalçın Akdoğan...

Akdoğan'ın "Tarihe Düşülen Notlar" adlı kitabında yer alan bilgilere göre, Erdoğan 2004'te Demirel'i ziyaret etti ve bir dizi tavsiye aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Otur oturduğun yerde. Otur da bey zannetsinler yahu" diyerek CHP'ye akıl hocalığı yapmakla eleştirdiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den geçmişte tavsiyeler aldığı ortaya çıktı. Erdoğan'ın yıllardır başdanışmanlığını yapan ve şimdi de Ak Parti Ankara Milletvekili adayı olan Yalçın Akdoğan'ın "Tarihe Düşülen Notlar" adlı kitabında seçim meydanlarının ana gündemlerinden biri olan Demirel ile ilgili ilginç detaylar yer aldı. Milliyet'in haberine göre, Akdoğan'ın kitabında, CHP'ye taktik verdiği için ağır biçimde eleştirdiği Demirel'i Erdoğan'ın geçmişte ziyaret ettiği ve bazı tavsiyeler aldığı belirtiliyor.

Akdoğan, 30 Aralık 2004'te Güniz Sokak'ta yapılan görüşmeyle ilgili olarak şu ayrıntıları yazdı:

SAĞLIK BAKANI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI İLE GİTTİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Moldova ziyareti esnasında izleyenleri şaşırtacak görüntüler vemişti. Demirel tek ayağını sürüyerek ve korumaların yardımıyla zor yürüyordu. İyice yaşlanmış, hareket kabiliyeti kalmamış bir adam görüntüsü veriyordu. Herkes bu duruma şaşırmıştı. Ancak çok geçmeden anlaşıldı ki Demirel'in ayağı kırılmıştı. Erdoğan, 30 Aralık gününe Demirel'i ziyaret ederek başlıyordu. Yanına Sağlık Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'nı alarak Güniz Sokak'a gidiyordu.

Demirel'in bir yanına uzunca bir sehpa konmuştu. Üzeri tamamen kitap ve dergilerle doluydu. Bir yanda Bill Clinton'un My Life adlı kitabı, diğer yanda Cevşen-i Kebir duruyordu. Demirel, tüm bu ayrıntıların nasıl bir mesaj verebileceğini çok iyi bilirdi ve her türlü ayrıntıyı özenle düzenledi.

GAGAVUZ TÜRKLERİ RİCASI

Demirel, Moldova'da Gagavuz Türklerini de ziyaret etmişti. Erdoğan'dan Gagavuz Türkleri adına bir ricada bulunuyordu:

'Su çok büyük bir problem. Yıllardır bu sorunu aşamamışlar. TİKA üzerinden biraz kaynak aktarsak da şu sorunun çözümüne katkıda bulunsak.' Erdoğan da hemen talimat vererek konuyu inceleteceğini söylüyordu.

Erdoğan, Demirel'den izin istiyordu, çünkü Köşk'e çıkacak, Demirel'in halefiyle görüşme yapacaktı. Demirel, Erdoğan'a kendisinden önce devlet büyüklerinin bulunduğu tavsiyeleri hatırlatarak, 'Ben de sana söyleyeyim, hükümetçilik zordur. Allah yardım etsin' diyordu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.