Demirel'in sandığından Kırat'a şok sonuç

Demirel'in sandığından Kırat'a şok sonuç

Hüsamettin Cindoruk'un ardından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Demokrat Parti'ye oy vermediği ortaya çıktı.

Demirel'in 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullandığı sandıktan DP'ye bir oy bile çıkmadığı tespit edildi. Demirel'in seçim sandığının galibi ise CHP oldu.

Demirel 29 Mart yerel seçimlerinde Çankaya Barbaros Mahallesi sakini olarak Kavaklıdere İlköğretim Okulu'ndaki 2 bin 66 numaralı sandıkta oy verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçları 2 bin 66 numaralı sandıktan DP'ye bir oy bile çıkmadığını gösteriyor. Birleştirme tutanaklarına da yansıyan sonuçlara göre, Demokrat Parti Adayı Kenan Nuhut, Süleyman Demirel'in oy kullandığı sandıktan hiç oy alamadı.

Sandık sonuçlarına göre 253 seçmenin oy kullandığı Demirel'in sandığından CHP'ye 171, MHP'ye 55 ve AK Parti'ye de 21 oy çıktı. DTP ve TKP'nin 2 oy aldığı sandıkta Demokrat Parti'ye verilen oy sayısı ise sıfır. Aynı sandıktan Demokrat Parti için ilçe belediye başkanlığına 1, il genel meclisine ise 4 oy çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :