Demirgil: Ağaç Değil, Orman Olmalıyız!

Demirgil: Ağaç Değil, Orman Olmalıyız!

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) yönetimi, ATCOM kurucu üyelerinden VINTAGE Food’un New Jersey’deki yeni tesislerine “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi.

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) yönetimi, ATCOM kurucu üyelerinden VINTAGE Food’un New Jersey’deki yeni tesislerine “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi. ATCOM heyetini VINTAGE’in kurucusu Levent Demirgil, iş ortakları Süleyman Başköylü ve Musa Çelik karşıladılar.

ATCOM heyetine yeni tesisleri gezdiren Levent Demirgil, Vintage Food hakkında gezi esnasında ziyaretçilerine detaylı bilgi verdi: “Daha önce Brooklyn, New York’ta faaliyet gösteren işletmemiz, şimdi 148,000 sqf (13,750 m2) büyüklüğündeki Kearny, New Jersey’deki yeni tesislerine taşındı. Bu tesisler Vintage Food’un ileriye yönelik hedeflerine göre seçildi ve tasarlandı. Bu tesislerde 36,000 sqf (3,350m2) büyüklüğünde soğutma ve dondurma depolarımız ve 60 konteynir kapasitemiz var. Günlük filomuz soğutma teçhizatlı 5 konteynir römork (trailer), 6 tır ve 2 kapalı minibüsten oluşmaktadır.”

Vintage Food’un ulusal dağıtım sistemi hakkında da misafirlere bilgi veren Demirgil, “Vintage ulusal bir şirket olarak tüm Amerika çapında binlerce gıda işletmesine hizmet vermektedir. Doğu yakasından, Batı yakasına kadar tüm ülke çapında düzenli dağıtım yapmaktayız. Örneğin, Doğu yakasına haftalık, Orta Batı ve Güney ABD bölgesine iki haftada bir, Batı yakasına ise aylık teslimat yapıyoruz. 20 dinamik satış elemanından oluşan bir satış ekibimiz var. Yerel satış elemanlarımız New Jersey ve New York bölgesine, ulusal satış ekibimiz de ABD’nin önemli bölgelerine belli üstlerden hizmet vermektedir. Doğu yakasına Boston’dan, Batı yakasına Los Angeles’tan, Güney ABD bölgesine Houston’dan, Orta Batı bölgesine ise Şikago’dan servis yapmaktayız. Ayrıca eyalet dışından müşterilere hizmet veren çağrı ve internet merkezlerimiz bulunmaktadır” dedi.

Amerika’daki en büyük Türk gıda firmasını kuran Levent Demirgil, esasında daha çok büyüme potansiyelleri olduğunu ancak bunun için güçlü bir topluma ve işletmeler ağına ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve "Bizim ağaç değil orman olmamız gerek! Ne kadar çok Türk işletmesi olursa etrafta, bizim için de herkes için de iyidir. O yüzden ATCOM’un Amerika’daki Türk firmalarının sayısının ve gücünün artırılmasına yönelik çalışmaları çok isabetli. Zira, büyümek için dayanışmak ve paslaşmak şart!" dedi.

Ziyareteciler arasında bulunan ve ABD’de bir çok istasyon işleten ATCOM Başkan Yardımcıları Üzeyir Şahin ve Ziya Erdemir de, Demirgil’in tespitini onaylayarak, zamanında istasyon imparatorluğu kurmalarının pekala mümkün olduğunu ama adamsızlıktan bu fırsatı yeteri kadar değerlendiremediklerini ifade ettiler ve "Çalıştığımız petrol şirketi bizlerden çok memnundu ve ne zaman yeni bir istasyon açmak istese, ilk bizlere teklif getirirdi. Ancak, elimizdeki nitelikli elemanlarla ancak bu kadarını başarabildik. Amerika'daki Türk toplumunun kesinlikle büyümesi şart!" dediler.

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık da Vintage’in modern tesislerinin etkileyici olduğunu belirtti ve “Vintage’in geldiği nokta Türkiye ve Türk Amerikan toplumu adına gerçekten gurur verici. İstiyoruz ki Vintage ve diğer firmalarımız hızla büyüsünler, birlerini bin, binlerini trilyon yapsınlar. Vintage Amerika’da büyüdükçe Türk köylüsü, Türk esnafı, Türk üreticisi ve Türk insanı kazanıyor. Vintage gibi firmalarımız, Türkiye’nin önünü açıyorlar. Amerika ile sınırlı olan ihracatımızın geleceği Vintage gibi firmalarımızın Amerika’daki başarısına ve gayretlerine bağlı. Türkiye’nin en büyük 10 ekonomi arasına girmesi, önemli ölçüde Amerikan pazarına erişmesine, bu pazara erişmek için de Türk diyaspora işletmelerinin aracılığına bağlı. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Türkiye-Almanya örneği önümüzde” dedi.

ATCOM heyeti Vintage ailesine "yeni evlerinde" üstün başarılar dilediler ve ziyaretten sürur ve gururla ayrıldılar.

Vintage Food

1992 yılında Levent Demirgil tarafından kurulan Vintage Food, halihazırda Amerika’daki en büyük Türk gıda ürünleri ithalatçısı, toptancısı, üreticisi ve dağıtımcısı olarak tüm Amerika çapında faaliyet göstermektedir. Türkiye’den Amerika’ya ithal edilen gıda ürünlerinin yaklaşık %60’ına hükmeden Vintage, özgün ve kaliteli markalar üzerine uzmanlaşmaktadır.

Vintage Food’un temsil ettiği Türk markaları arasında Ülker, Pınar, Tamek, Tadım, Marmara Birlik, ÇayKur, Doğadan, Reis, Hazer Baba ve İNOKSAN gibi markalar yer almaktadır. Vintage özgün Türk markaları yanında ayrıca Merve adlı markasıyla da et ve süt ürünleri alanında hizmet vermektedir.

Türk mallarının Kuzey Amerika’da önemli ölçüde tanınmasını, yaygınlaşmasını ve tüketimini başarmış olan Vintage, Amerika ve Kanada çapında direk ulaşabildiği 3,800 gıda parakendecisi, toptancısı ve servisçisi işletmeye ek olarak, 2,000 gıda firmasına da yerel dağıtımcılarla erişebilmektedir.

Daha detaylı bilgi için: http://vintagefood.com/"  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.