Demirören'den istifa açıklaması!

Demirören'den istifa açıklaması!

O gece Beşiktaşlı taraftar kendi başkanına 'sinkaf ol git' diye bağırdı. Peki bu Demirören'i yıldırdı mı? Hayır!... Bakın neler söyledi?

Salı akşamı saat 21.45’te aslında her şey çok güzeldi Beşiktaş tribünlerinde.. Ligde üst üste alınan 12 puan gergin taraftarın tansiyonunu düşürmüş, başkan Yıldırım Demirören’e yönelik tepkiler takıma verilen desteğe dönüşmüştü..

Demirören, ilk Wolfsburg maçına 150 kişilik bir kafile kaldırarak kendisine jest yapan F.Bahçeli işadamı Ferit Şahenk’i cevaben Şeref Tribünü’ne davet etmişti; ayrıca TFF Başkanı Mahmut Özgener de tribündeydi..

Derken Beşiktaş ilk golü yedi.. Yine de herkeste bir umut vardı.. Ama 80’de Gentner’in attığı 2. gol bu ruh halinin tamamen değişmesine neden oldu.. “Yeter, Yıldırım Demirören, yeter” sloganları stadın 4 yanına yayıldı.. Ve sonrasında işler karıştı..

Kendi stadında kendi seyircisinin küfürlerine hedef olan Demirören, maçtan sonra koltuğundan kalkmadı, “Ben de bunlara aynı şekilde karşılık vereceğim” dedi.. Yanındakilerin ikna etmesi sonucu evine gitti, 04.00’e kadar kendisine küfredenlerin görüntülerini izledi..

“GİTMİYORUM... BEN DE ONLARA KÜFREDECEĞİM”

Düne kadar bütün protestolara sadece tebessümle karşılık veren Demirören, özellikle Çarşı Grubu’nun bulunduğu Kapalı Tribün’den koro halinde gelen “S.....r ol git” ve “Ş....siz” sloganlarına tahammül edemedi...

Yerinden kalkıp “Yazıklar olsun size” karşılığını verdi.. Kendi yöneticilerinin bile dizginleyemediği Demirören’i sakinleştirmek, yakın dostları Ferit Şahenk ve Mahmut Özgener’e düştü... 3. golden sonra karşılıklı tepkiler artarken, Demirören “Ben maç bittikten sonra tribünden ayrılmayacağım. Ben de bunlara küfürle karşılık vereceğim” dedi ve maç bittikten sonra da bir süre koltuğundan kalkmadı.. Ancak bu protesto da kısa sürdü..


SABAH SAAT 04.00’E DEK GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİLER

Maçtan çıktıktan sonra muhalif isimlerden, eski yönetici İhsan Kalkavan ile birlikte Anadoluhisarı’ndaki evine giden Demirören’in telefonları 04.00’e kadar susmadı.. Arayıp teselli edenler arasında bazı bakanlar da bulunuyordu.. Bu arada yönetici Hakan Aksoy, stattaki güvenlik kameralarından başkana küfreden seyircileri teker teker tespit etti.. Daha sonra tribün görüntülerini taşıyan CD başkanın evine ulaştırıldı ve Demirören CD’yi baştan sona izledi..

Ve bugün.. Stresli geçen gecenin ardından Demirören biraz sakinleşmiş gözüküyordu.. Ağzından şu cümleler döküldü:

“KÜFÜRLERİ DUYUNCA KENDİMİ KAYBETTİM”

“Bana ’şerefsiz’ diye bağırıp küfüre başladıkları anda kendimi kaybettim.. Bakın, ben Beşiktaş’ın başkanıyım.. Kötü sonuçlara en fazla ben üzülüyorum.. Seyirci tepkisine zaten alıştık.. Ancak bu işin çivisi çıktı.. Tepki ise tepki ama bu kadarı ayıp. Kimlerin küfür ettiğini bilmiyorum, arkadaşlar görüntülerden tespit etmek için uğraşıyorlar.. Hukuki işlemleri başlatacağız..”

İSTİFAYI AKLIMDAN BİLE GEÇİRMİYORUM

“Peki başkan, bu tepkiye karşı istifa etmeyi veya kongrede adaylıktan çekilmeyi düşünüyor musunuz?” diye sorduk.. Yanıt, çok netti:

“BU tezahüratlarla beni yolumdan döndüreceklerini sananlar yanılıyor.. İstifayı aklımdan bile geçirmiyorum.. Başkanlığa tekrar aday olacağım.. Mücadeleye devam..”

Etiketler :