Demirtaş, Başbuğ'a ateş püskürdü

Demirtaş, Başbuğ'a ateş püskürdü

BDP lideri Selahattin Demirtaş'tan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un sözlerine sert tepki gösterdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un partisine ve milletvekillerine yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Demirtaş, Orgeneral Başbuğ’un sözlerini ciddiyetsiz ve mesnetsiz açıklamalar olarak değerlendirirken, "Başbakan tatilde. Genelkurmay Başkanı AKP’nin grup toplantısını yaptı bu hafta" dedi.

Milletvekillerinin cenazelerde pankart taşımadığını ve taşıtmadığını, sadece ailelerin acılarını paylaştığını ve barış söylemlerinde bulunduğunu ifade eden Demirtaş, bundan sonra da milletvekillerinin cenaze törenlerine katılacaklarını söyledi. Demirtaş, Genelkurmay Başkanı’na "Bir milletvekiline emir verir gibi konuşamazsınız. Burası kışla değil, biz de senin emir erin değiliz. Bunun anlaşılması lazım. Siz bize emir vereceğinize halka hesap verin. Neden döşediğiniz mayınlarla askerler ölüyor, neden kışlalarda intihar adı altında askerler ölüyor, bunların hesabını verin. Size düşen bize emir vermek değil size düşen halka hesap vermektir" diye konuştu.

Bir Genelkurmay Başkanı’nın görevinin ‘dağa göndermek değil dağdan indirmek’ olduğunu ifade eden Demirtaş, "Görevi bitmiştir ya istifa etmeli, ya Başbakan görevden almalıdır. Bu ülkede iki başbakan fazla, ya da iki Genelkurmay Başkanı fazla. Ülkeyi kim yönetecek, muhatabımız kim olacak karar versinler" dedi.

Bir BDP’li milletvekilinin bundan sonra başına bir şey gelmesi halinde Genelkurmay Başkanı’nı sorumlu tutacaklarını ifade eden Demirtaş savcıları da göreve davet etti.

AA

Etiketler :