Demirtaş ne demek istedi?

Demirtaş ne demek istedi?

BDP Lideri Demirtaş, ''İnşallah Ramazan ayına hayırlı haberlerle gireceğiz ve barışın sağlanması için büyük çaba sarfedeceğiz'' dedi.

Partisince Bitlis'in Tatvan ilçesinde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''İnşallah Ramazan ayına hayırlı haberlerle gireceğiz ve barışın sağlanması için büyük çaba sarfedeceğiz'' dedi.

Partisince Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, ''Kendilerinin ve halkın, yaşanan çatışma ortamının bir an önce durmasını istediklerini'' belirtti.

Başbakan'ın, barış ortamının sağlanmasında samimi olmadığını öne süren Demirtaş, şöyle konuştu:

''İnşallah Ramazan ayına hayırlı haberlerle gireceğiz ve barışın sağlanması için büyük çaba sarfedeceğiz. Bu hayırlı bir ay ve barış ayı olacak. Barışı gerçekleştirmek için, mübarek Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendireceğiz. Her orucunuzu açmadan önce ve her namazdan sonra, sizden dua bekliyorum. Halkımızın isteğini herkesin duymasını istiyoruz. Bu halk hiçbir zaman savaş, çatışma, kan ve gözyaşı istemedi. Yeter artık diyoruz.

Eğer bu sorun on yıllarca daha devam ederse, hepimiz acı çekmeye devam edeceğiz. Bu sorunları çözmek ve akan kanı durdurmak zorundayız. Eğer Başbakan zerre kadar samimi olsaydı, anneler ağlamayacak ve artık gözyaşları duracak. Başbakan samimi olsaydı, bu konuda özel ordu hazırlığı yapmazdı. Özel ordu yerine yeni bir anayasa hazırlayacaktı. Bu halkın taleplerini ve halkın isteklerini göz önüne alırdı. Bu halkın destek verdiği partiyi azarlamak yerine diyalog kurardı.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :