Demirtaş operasyonu sulandırmaya çalıştı

Demirtaş operasyonu sulandırmaya çalıştı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KPSS sorularının çalındığı iddiaları ile KCK ile bağlantılı olduğu ileri sürülen sınav çetesine ilişkin 40 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili Twitter'da "Cemaat, KPSS kepazeliğinde yakayı yine ele verince

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KPSS sorularının çalındığı iddiaları ile KCK ile bağlantılı olduğu ileri sürülen sınav çetesine ilişkin 40 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili Twitter'da "Cemaat, KPSS kepazeliğinde yakayı yine ele verince işi KCK'ye vurmuşlar anlaşılan" diye yazdı.
 
KPSS'de dün soruların çalındığı iddiaları ortaya atılırken, 8 ilde polis 'joker' olarak adlandırılan başarılı kişileri 10- 20 bin lira karşılığı sınava sokup terör örgütü sempatizanlarını devlet kadrolarına yerleştirmeyi amaçladığı ve KCK bağlantılı oldukları ileri sürülen çeteye yönelik operasyonda 40 kişiyi gözaltına aldı.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu gelişmeleri Twitter'da "Benden duymuş olmayın ama bir gerçeği açıklamanın zamanıdır. Bildiğim kadarıyla KCK 12 milletvekili ve 43 Belediye başkanını AKP'den seçtirmiş, bunlar yarın bir gün ortaya çıkarsa hepsi tutuklanır valla" diyerek alaya aldı. Twitter mesajında 5 özel yetkili savcı ve cemaatin sözcüsü olarak bilinen iki köşe yazarının da KCK tarafından atandığını bizzat duyduğunu yazan Demirtaş, şöyle devam etti: "KCK tarafından Bakanlar Kurulu'na sızdırılan 3 Bakandan söz ederek kafaları bulandırmayı da doğru bulmadığım için bu konuda susuyorum. Ve KCK artık sınavla üyelik kabul ediyormuş, sınavları da ÖSYM merkezi olarak 81 il ve yavru vatanda eş zamanlı olarak yapacakmış. Bu sözünü ettiğim AKP'ye sızmış KCK'lılar yakalanıp içeri atılacak diye kaygılanıyorum, ama olsun ne yapalım, başa gelen çekilir artık."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.