Demirtaş, Tunus'tan Türkiye'ye yol aradı

Demirtaş, Tunus'tan Türkiye'ye yol aradı

BDP Genel Başkanı Demirtaş, halkın Tunus ve Mısır'da olduğu gibi zalimlere karşı direnme hakkı olduğunu söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Tunus'ta ve Mısır'da olduğu gibi eğer yönetimler zalimlerin elinde ise halkın direnme hakkı vardır'' dedi.
    
BDP Genel Başkanı Demirtaş, partisinin Van ve Hakkari il teşkilatları tarafından Van'daki bir otelde verilen dayanışma yemeğine katıldı.
    
Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, bölgede siyaset yapmanın avantajları olduğu kadar dezavantajlarının da bulunduğunu ifade ederek, bu bölgede yaşayan halkın, siyasetçiler kadar bilgili ve siyasetle alakalı olduğunu söyledi.
    
Ülkenin şu an seçim atmosferi içinde olduğunu dile getiren Demirtaş, Türkiye'de seçim dönemlerinde halka değer verildiğini, seçimler bittikten sonra bir sonraki döneme kadar halk yokmuş gibi davranıldığını, kendi partilerinin ise bu yanlışa düşmeden siyaset yaptığını öne sürdü.
    
Haksızlıklara karşı herkesin direnme hakkı olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
    
''CHP, şimdi halkı sokağa davet ediyor. İşte bakın Van halkı bunu çok iyi bilir. Kendisine yapılan haksızlığa karşı Vanlılar sokak sokak direndiğinde CHP ve AKP tarafından terörist ilan edilmişti. Tunus'ta ve Mısır'da olduğu gibi eğer yönetimler zalimlerin elinde ise halkın direnme hakkı vardır.

Seçimler de bir direnme yöntemidir. Türkiye gibi hem nüfusu hem de coğrafyası büyük ülkelerde yönetim, toplumun sorunlarına çare bulmak zahmetli bir iştir. Çözüm üretmeden önce yürekte hissetmek gerekir.''

    
Demirtaş, Türkiye'nin her kasabasında farklı etnik kültürde, inançta, düşüncede insanlar bulunabileceğini ifade ederek, sorunların çözümü için vaatte bulunan bir kişinin, ülkenin yapısıyla uyuşması, bütün bu farklılıkları yüreğinde hissetmesi gerektiğini dile getirdi.
    
     -BÖLGE MECLİSLERİ OLSUN-
    
Halka güvenen ve inanan bir parti olduklarının altını çizen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:
    
''Biz, il genel meclisleri gibi bir de bölge meclisi olsun istiyoruz. Türkiye'nin 20-25 bölgesine bu meclisler kurulsun, gelirlerin bir kısmı buralara aktarılsın. Bu bir yönetim modelidir. 'En iyisi budur' demiyoruz.

Bu bizim fikrimizdir. Mevcut yönetimden de iyidir ama Başbakan Erdoğan, Kürt halkının bu taleplerine
'tezgahtır, provokasyondur, ameliyattır, izin vermeyiz' diyor. Kafasındaki ise başkanlık sistemidir. Taban tabana iki yönetim sunuyoruz. Biz 'yerelleştirelim' diyoruz, o 'yetkileri bana vereceksiniz' diyor. Başkanlık sistemi mevcut durumun daha kötüsüdür. Kafasındaki model sultanlık modelidir.''
    
Yemeğe, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.
 

Etiketler :