Demirtaş'tan Haddi Aşan Sözler!

Demirtaş'tan Haddi Aşan Sözler!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı eleştirerek, “Şu anda Diyanet’in yaptığı şey dini kendi elinde tutmak, dini bir patron gibi halkın üzerinde zorba olarak kullanmak” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Esenler Tepe Meydanı’nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. Demirtaş, “Bu rahmetin altında, Allah’ın bereketi altında inşallah seçim sonuçları da böyle bereketli, rahmetli, hayırlı olacak. Bu topraklarda kim ne zülüm görmüş ise biz artık istiyoruz ki yaşanan zulümlerden devletin ve hükümetlerin bizlere yani bu toprakların öz evlatlarına yaptıklarından dolayı biz artık kini, öfkeyi hep birlikte bir kenara bırakalım. Geleceğimize bakalım istiyoruz.

HDP işte Türkiye’de bu anlamda toplum içinde halk içinde barışı savunabilecek tek partidir. Çünkü biz, biz insanları olduğu gibi biz insanları bütün varlığıyla, bütün benliğiyle olduğu gibi kabul ettiğimiz ve onu o şekilde yaşatmak istediğimiz için bu kadar renk bir araya geldik. Renklerimiz farklı olabilir, elbette ki ana dillerimiz farklı olabilir. Peki bu farklı olmak başka dillere sahip olmak bir suç mudur, bir günah mıdır? Ne yapacağız peki bunları? Birileri bu ülkede tek dil olacak, tek millet olacak diyor. Ne yapacağız peki tekleştirmek için? Ya bir zamanlar olduğu gibi hepsini keseceğiz. Soykırımla, katliamla yok edeceğiz” diye konuştu.

Demirtaş, bütün farklılıklara ve renklere saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Okulda da isteyen kendi çocuğuna istediği dinin öğretilmesini sağlayacağız. Biz bunu söylüyoruz. Bugün bir Müslüman çocuğu okulda İslamiyeti öğreniyorsa yarın yine öğrenecek. Ama seçimlik olacak. Biz diyoruz ki Müslüman olmayanlar, Sünni olmayanlar var. Onlarında inancına saygılı olmamız lazım” şeklinde konuştu.

Zorunlu din dersini kaldıracaklarını ifade eden Demirtaş, Diyanet İşleri Bakanlığı’na yüklendi. Demirtaş, “Şuanda Diyanet’in yaptığı şey dini kendi elinde tutmak. Dini bir patron gibi halkın üzerinde zorba olarak kullanmak. Diyanet bunun aracı haline gelmiş. Cuma günü hutbede ne okunacağını Ankara’dan gelen faksla kendileri emirle karar veriyorlar” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÇOK İSRAF VAR”

Türkiye’de çok israf olduğunu ve bunun önüne geçilmesi halinde işsizliğin ortadan kalkacağını söyleyen Demirtaş, “Bütün samimiyetimle söylüyorum. Tek bir işsiz kalmaz bu ülkede. O kadar israf var. Ankara’da, İstanbul’da, Hakkari’de, Van’da, Edirne’de, Trabzon’da. Nereye giderseniz gidin’’ diye konuştu.

Demirtaş, bütün mahallelerde bebekler için gıda bankası kuracaklarını ifade ederek, “Biz okula giden her çocuğumuza öğlen ücretsiz yemek vereceğiz. Sabahçı-öğlenci de kalkacak. Öyle sabahın 5’inde, 6’sında çocuklarımızın okul yollarına düşmesi de bitecek. Çünkü derslik sayısını da öğretmen sayısını da artıracağız. Çocuklarımız 9’da, 10’da okula gidecek, 2’de,3’te geri gelecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.