Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na özel ima

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na özel ima

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasını eleştirerek 'Biz kendisini Kürt kökenli zannediyorduk, kurt kökenli çıktı' dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Oy almak için insanın ilkelerinden taviz vermemesi gerektiğini belirten Demirtaş "Gördünüz CHP Genel Başkanı, bozkurt işareti yapıyor. Bana diyor, ' MHP 'lilerin oyları da lazım, o yüzden bozkurt işareti yapıyorum'. Biz kendisini Kürt kökenli zannediyorduk, kurt kökenli çıktı. Oy almak için insan ilkelerinden taviz verir mi? " dedi.

Demirtaş, ilke ve duruşlarından taviz vermedikleri için bugün Türkiye'nin en güçlü halk hareketi haline geldiklerini savundu.

Seçim sonuçları ile BDP'nin Türkiye'de en büyük büyümeyi ve en ciddi sıçramayı yaptığının görüleceğini kaydeden Demirtaş, "Herkes o akşam sizi konuşacak. Bu halkın başarısını, yiğitliğini konuşmuş olacak. O zaman göreceğiz el mi yaman, bey mi yaman, o zaman belli olacak" diye konuştu.

Onurlu ve dürüst siyasetin her zaman kazandırdığını anlatan Demirtaş, her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

Aday gösterilmeyince partisinden istifa edip başka partilere geçen adaylara değinen Demirtaş, "Sen birini belediye başkan adayı yapmayınca, çıkıp hemen öbür partiye gidiyor. Dikkat edin, AKP 'den aday olamayınca istifa edip CHP'ye gidiyor. CHP'den aday olamayınca istifa edip MHP'ye gidiyor. Böyle bir ilkesizlik, insan bu kadar omurgasız olur mu? Çünkü, CHP, MHP, AKP aralarında fark yok" ifadelerini kullandı.

Medyanın BDP'yi görmezden geldiğini ve bu nedenle dün İstanbul'da kutlanan nevruzun haberlerde yer almadığını savunan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Akşam televizyonlara bakıyorsunuz BDP yok. 1 milyon insan toplanmış, 1 saniye bile haber yok. BDP'yi görmezden geliyorlar. Peki, 30 Mart'ta sandıklar açıldığında BDP'nin oy sonuçlarını vermeyecek misiniz? Sesleniyorum merkez medyaya, seçim akşamı ne yapacaksınız? BDP'nin kazandığı belediyeleri vermeyecek misiniz? Ana haber bültenlerinde AKP, CHP, MHP propagandası yapan kanallar, seçim akşamı Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin, Amed, Siirt, Şanlıurfa'ya ekranlarınızı kapatabilecek misiniz bakalım? Buralarda BDP'nin meşesi göğe erince yüzünüz kızarmayacak mı İstanbul'da, Ankara'da?"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.