Demokrat Avukattlar Rahatsız

Demokrat Avukattlar Rahatsız

Anadolu'daki barolar, darbecilere, cuntacılara, Kafes'çilere karşı manifesto gibi bir bildiri yayımladı

Türkiye'deki huzur ve kardeşlik ortamını bozabilecek planlara karşı sessiz kalmak istemeyen 90 avukat manifesto niteliğinde bir bildiri yayımladı. Aralarında baro başkanlarının da olduğu hukukçular, "Darbecilere, kafesçilere, bitirme planı yapanlara, bu memleketi parçalamaya çalışanlara 'dur' demenin zamanı gelmiştir." dedi.

Aralarında baro başkanlarının da bulunduğu 90 avukat, manifesto niteliğinde bir bildiri yayımladı. Kayseri Barosu'nun organizasyonuyla bir araya gelen hukukçular, Türkiye'deki huzur ve kardeşlik ortamını bozacak planlara karşı artık sessiz kalmayacaklarını açıkladı. Ergenekon soruşturmasının sulandırılarak, mahkemelerin etki altına alınmaya çalışıldığına dikkat çekilen bildiride, adaletin tecelli etmesinin engellendiği vurgulandı. Toplumda kardeş kavgası ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik yeni eylem planlarının arka arkaya çıktığına işaret eden Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, "Darbecilere, Kafesçilere, bitirme planı yapanlara, bu memleketi parçalamaya çalışanlara, onların her mevkide bulunan destekçilerine artık dur demenin zamanı gelmiştir." dedi.

Kayseri Barosu, Kafes, bitirme planı ve darbe girişimlerine ve bunlara destek verenlere tepki göstermek için toplantı düzenledi. Yozgat Baro Başkanı Yusuf Başer, eski Sivas Barosu Başkanı Mustafa Coşkun, Sivas Ülfet Hukuk Derneği Başkanı Samet Kahya ve Kayseri Anadolu Hukukçular Derneği Başkanı Süleyman Görkök'ün katıldığı toplantıya birçok avukat da gelerek destek verdi. Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, bir kısım art niyetli insanların milli birliği ve bütünlüğü bozma, insanları birbirine düşürme, halkı birbirine düşman etme peşinde olduğunu belirtti. Bir kısım karanlık güç ve yapılanmaların demokratik hayatı ortadan kaldırmaya çalıştığını aktaran Aydın, "Karanlık güçler, parlamenter demokratik sistemi yok ederek kendi kirli eylemlerini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Bu tür olaylar, toplumu derin endişelere ve haklı kaygılara düşürüyor." diye konuştu.

Toplumda kardeş kavgası, kaos ortamı oluşturmaya yönelik yeni eylem planlarının arka arkaya çıktığına dikkat çeken Aydın, avukatlar olarak bu duruma üzüldüklerini anlattı.

Bu yasa dışı yapılanma ve eylemlerin çoğunlukla Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıkıyor olmasının üzüntü ve endişelerini daha da artırdığını bildiren Baro Başkanı, "Bu türden illegal yapıların oluşturulması ve faillerinin kanun önünde hak ettikleri gibi cezalandırılamıyor oldukları yönündeki toplumsal gözlem ise TSK ve adalet sistemimizin itibar kaybetmesine neden oluyor." ifadelerini kullandı. Mahkemelerin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarının en hoyrat biçimde yok edilmesine yol açacak olan her türlü tavır ve davranışlardan uzak durulmasını isteyen Ali Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karanlık zihinli insanlar Türkiye'yi üçüncü sınıf bir ülke konumuna getirmek için büyük çaba gösteriyor.

Her türlü ayrımcılığı körükleyen, düşmanlık hissini tetikleyen ve halkı birbirine düşman edecek özel 'Kafes'ler ve 'bitirme' planları yapılıyor. Denizaltına bomba koyarak 300 masum çocuğu öldürmek gibi dehşet verici eylemlerle dolu Kafes Eylem Planı ve irtica ile mücadele eylem planı, bu konuda gelinen noktayı gözler önüne seriyor." Planların içeriğinde hep kaos, korku, insanları dehşete düşürme, ülkeyi karıştırma, insanları birbirine düşürme tezgahlarının yer aldığına dikkat çeken Ali Aydın, "Karanlık kişiler sadece kendi menfaatlerini devam ettirmek için bu tür eylemlere imza atıyor. Artık bunları 'laiklik ve Cumhuriyet'i koruma kisvesi altına gizleyen şer ve güç odaklarına 'dur' denilmesinin zamanı geldi." diye konuştu. Baro Başkanı Avukat Ali Aydın, bu konuda 90 hukukçunun imzasının bulunduğu dilekçelerin Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmek üzere nöbetçi savcılıklara verildiğini aktardı. Hukukçulara seslenen Aydın, Türkiye'de hukuk dışı yapılanlara karşı müdahil olmalarını ve hukuk çerçevesinde gerekeni yapmalarını istedi.

 

Etiketler :