Demokrat Eğitimciler: Muhteşem Yüzyıl kalksın

Demokrat Eğitimciler: Muhteşem Yüzyıl kalksın

Demokrat Eğitimciler Sendikası: Muhteşem Yüzyıl dizisi derhal yayından kaldırılmalı.

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını sözde anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' isimli diziye tepkiler artarak devam ediyor. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, dizinin yayından kaldırılmasını ve yapımcılarının kamuoyundan özür dilemesini istedi.

DES Şube Başkanı Zülfikar Kotanlı, Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. Kotanlı, tarihi-sanatsal değer taşımak gibi kaygılardan tamamen uzak bir dizi olan 'Muhteşem Yüzyıl'ın, yapımcı ve yönetmeninin Osmanlı tarihini ve Kanuni Sultan Süleyman'ı kamuoyuna yanlış tanıttıklarını ifade etti.

Türk toplumunun onurlu geçmişini, güzide değerlerini ve üstün inançlarını bilinçli şekilde yanlış tanıtıldığına dikkat çeken Kotanlı, dünya tarihine adaleti ve mertliği nedeniyle 'Muhteşem' adıyla damga vurmuş Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ı küçük düşüren filmin, şanlı Türk tarihini müptezellikten ibaret göstermeye çalıştığını ifade etti. Kotanlı, şöyle dedi:

"Kimi iletişim vasıtaları aracılığıyla tarihimiz, kimliğimiz, inancımız ve değerlerimiz sistematik bir şekilde aşağılanmaya, yozlaştırılmaya devam edilmektedir. Sendikamız, kuruluş gerekçeleri ve ilkeleri gereği bu tür saygısızlıklara kesinlikle müsaade etmeyecektir. Türk milletine yapılmaya ısrarla devam edilen bu tür aşağılamaların sebeplerinden birisi olarak da gördüğümüz özgüvenimizden kaynaklanan milli hoşgörü ve toleransımızı bizler şimdilik askıya alıyor, irademizi ortaya koyuyor ve tüm sorumluları, ilgilileri ve yetkilileri uyarıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarını ve RTÜK yöneticilerini ve adli mekanizmaları göreve çağırıyoruz. Milletimize, ilişkin olarak tüm Müslümanlara ve esasta ecdadımıza karşı ortaya konulan mezkûr edepsizlik karşısında, açıktan ve örtülü şekillerde tarihimize düşmanlık yapan söz konusu dizinin yayından kaldırılmasını istiyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :