Demokratik açılıma sanatçı desteği

Demokratik açılıma sanatçı desteği

Başbakan Erdoğan, ilki 20 Şubat’ta olmak üzere 3 seans halinde sanatçılarla bir araya gelecek. Edinilen bilgiye göre başbakan Erdoğan, sanatçılardan açılım destek esteyecek.

Hükümet, iddialı başladığı demokratik açılıma, yine iddialı bir toplantıyla yeniden gündeme taşıyacak.

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’ndaki ofisnin müştemilatında, sanatçılar ile biraraya gelecek. İlki 20 Şubat’ta yapılacak ve yaklaşık 50-60 bestekar ve ses sanaçısının katılacağı toplantılar, sinema yapımcıları ve sahne sanatçılarıyla devam edecek, yazarlarla da son bulacak.

İlk olarak Canlı Gaste’nin duyurduğu toplantılarla ilgili, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çeklik, Can Dündar’a detayları açıkladı.

20 Şubat tarihini doğrulayan ve 50-60 bestekar ve ses sanatçısının katılacağı toplantının, Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’ndaki ofisinin mütemilatında olacağını söyleyen Çelik, "İlk seans 20 Şubat’ta yapılacak. Diğer iki bölümden ilki sinema yapımcıları ve sahne sanatçıları diğeri de yazarlarla gerçekleştirilecek" dedi.

Toplantıların İstanbul'da yapılacağını söyleyen Çelik, "Brunch şeklinde gerçekleştirilecek. Her toplantıda 50-60 insan olacak. Yuvarlak masa şeklinde oturulacak ve birkaç yetkili de katılacak. Sohbet edilip, aktüel meselelerde fikir alışverişinde bulunulacak" şeklinde konuştu.

 


 

Etiketler :