Demokratik Sol Feyzioğlu’nun ekibini çizdi

Demokratik Sol Feyzioğlu’nun ekibini çizdi

Ankara Barosu’nun Ekim ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri için en fazla üyesi bulunan Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun başkan adayı belli oldu.

Metin Fevzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanlığı’na seçilmesinin ardından Ankara Barosu Başkanlığı’na seçilen Avukat Sema Aksoy’un listesine karşılık, Hakan Canduran ve Oğuz Akçay’ın listeleri seçime girdi.

Oylamada tarihi fark yedi

Yoğun katılım yaşanan Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSAG) ön seçiminde toplam 3908  avukat oy kullandı. Seçim sonucunda Avukat Canduran 2107  oy, Baro Başkanı Aksoy  1461 oy, Oğuz Akçay 340 oy aldı. Canduran’ın, genç avukatların oy kullandığı sandıklardan yüksek oranda oy alması dikkat çekti. Canduran, Ekim ayında yapılacak Ankara Barosu Başkanlığı’nda grubun adayı oldu.

Sonucu beklemeden terketti

Baro Başkanı Sema Aksoy, oy sayımının tamamlanmasından sonra seçim sonuçlarının açıklanmasını beklenmeden salondan ayrıldı. Avukat Oğuz Akçay ise Hakan Canduran’ın Demokratik Sol Avukatlar Grubu Başkan Adayı ilan edilmesinin ardından Canduran ile birlikte kürsüye çıkarak destek verdi. Ankara Barosu seçimlerinin en güçlü grubu olan Demokratik Sol Avukatlar Grubu, baro seçimlerinde belirleyici bir yapıya sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.