'Deneyler nükleer silah için'

'Deneyler nükleer silah için'

UAEK Başkanı: Güvenilir kaynaklardan bilgi aldık...

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano, ''İran'ın nükleer programının askeri boyutuna ilişkin güvenilir kaynaklardan bilgi edindiklerini'' bildirdi.

NÜKLEER SİLAH İÇİN DENEY YAPIYORLAR

Amano, yönetim kurulu üyelerine sunduğu raporunda, İran'ın nükleer tesislerinde ''nükleer silah sahibi olmaya yönelik birçok deney yaptığı ve bazılarında başarıya ulaştığı yolunda güvenilir kaynaklardan bilgi elde ettiklerini'' belirterek, ''İran'ın nükleer silahları dizayn etmek ve bazı parçalarını denemek üzere de faaliyette bulunduğunu'' ileri sürdü.

'GÜVENİLİR KAYNAKLARDAN BİLGİ ALDIK'

İran'ın UAEK nezdinde deklare ettiği nükleer malzemeyi barışçıl amaçla kullandığını da raporunda ifade eden Amano, somut olarak bir kaynak belirtmeden, ''Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre'' diyerek, ''İran'ın nükleer silah sahibi olmak üzere faaliyette bulunduğunu ve deney yaptığını'' iddia etti.

RAPOR, 35 ÜLKE TEMSİLCİSİNE GÖNDERİLDİ

Yukiya Amano, İran'ın nükleer programına ilişkin hazırladığı son raporunu kurumun merkezinde yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin temsilcilerine yazılı olarak gönderdi.

Raporun, 17-18 Kasım tarihleri arasında Viyana'da yapılması planlanan yönetim kurulu olağan toplantısında da üye ülkelere sunularak tartışmaya açılacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.