Deniz Feneri Derneği Kamuoyu Duyurusu

Deniz Feneri Derneği Kamuoyu Duyurusu

Deniz Feneri Derneği hakkında çıkan asılsız baskın haberleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

KAMUOYUNA DUYURU

Bugün basın yayın kuruluşlarında, Almanya’ da görülen Deniz Feneri e.v. davası kapsamında, Deniz Feneri Derneği lojistik merkezlerinde polisin arama yaptığı yolunda haberlere yer verilmiştir.

Lojistik merkezleri de dâhil olmak üzere Deniz Feneri Derneği’nin hiçbir biriminde veya binasında savcılık veya polis marifetiyle herhangi bir arama yapılmamaktadır.

Basın yayın organları, konuyla ilgili olarak verdikleri haberlerde eksik bilgiye dayalı veya kasıtlı olarak yanlış haber üretmek suretiyle kamuoyunu yanlış bilgilendirmişlerdir.

Almanya’da görülen dava ile bağlantılı olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, Deniz Feneri Derneği şüpheli veya sanık durumunda değildir. Deniz Feneri Derneği tamamen soruşturma kapsamı dışındadır.

Bu nedenle, yapılan haberlerde Deniz Feneri Derneğinin isim, görüntü ve logosunu basın yayın ilkelerine aykırı olarak kullanan basın yayın organlarının bu hukuka aykırılığa derhal son vermelerini, ilgisiz haber başlıklarında kullandıkları Türkiye Deniz Feneri Derneği isim, görüntü ve logolarını internet sitelerindeki haber başlıklarından kaldırmalarını, basılı yayınların basın kanunu hükümleri uyarınca düzeltilerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini, aksi takdirde hukuka aykırı yayınlar nedeniyle yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun dikkatine saygı ile sunarız.


DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :