Deniz Feneri e.V Soruşturmasında Flaş Karar!

Deniz Feneri e.V Soruşturmasında Flaş Karar!

Deniz Feneri e.V soruşturmasında dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Zahid Akman ile üç Kanal 7 yöneticisi tutuklandı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki "Deniz Feneri e.V." bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan, Kanal 7 Genel yayın Yönetmeni Yardımcısı Mustafa Çelik tutuklandı. Kanal 7 Finans Müdürü Erdoğan Kara ise serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz tarafından sorguları yapılan zanlıların, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli dolandırıcılık" ve "sahtecilik" iddiasıyla tutuklanmaları talep edildi. Zanlılar, Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkartıldı. Dün sabah saatlerinde Adliye'ye getirilen zanlılar, mahkeme heyetinin dosyayı incelemek istemesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldı.

5 ŞÜPHELİ İÇİN 136 DELİL
Alınan bilgiye göre soruşturmayı yürüten savcılar Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin tutuklanması talebini 136 delil dosyası ile destekledi. Bu dosyalardan büyük bölümünü Deniz Feneri e.V Derneği'nin gelir ve giderlerini gösteren makbuzların oluşturduğu öğrenildi. Savcılıkta sorgu sırasında bu makbuzların tek tek gösterilmesi nedeniyle zanlıların çelişkili ifadeler verdikleri, daha çok Almanya'da mahkûm olan sanıkları suçladıkları belirtildi. Zanlıların sorgularında, 9 milyon euroluk kayıp yardım parası, yardım paralarıyla alınan gemi ile sahte kişi ve adreslere kesilen yardım makbuzları soruldu. Mahkeme heyeti, Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu zanlılardan dördünün tutuklanmasına karar verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum