Deniz Feneri Sel Bölgesinde

Deniz Feneri Sel Bölgesinde

Selden zarar gören 100 aileye gıda, giyim, temizlik malzemesi ve battaniye ulaştıran Deniz Feneri, ayrıca 400 aileye de kumanya ve iftariyelik dağıtımı gerçekleştirdi.

İstanbul ve Tekirdağ’da etkili olan sel 31 kişinin ölümüne neden oldu. Kaybolan 9 kişi halen bulunamazken yüzlerce ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Evleri sel suları ve çamurla dolan yüzlerce aile evlerine giremiyor. Komşu ve akraba evlerine sığınan selzedeler, kendilerine ulaştırılacak gıda ve giysi yardımlarını bekliyor.

Silivri’de selin meydana geldiği ilk gün, daha arama kurtarma çalışmaları sürerken Deniz Feneri Derneği bölgeye ulaştı ve yardım dağıtımı gerçekleştirdi.

İlk etapta selden zarar gören 200 selzedeye sandviç ve iftariyelik dağıtan Deniz Feneri ekipleri 40 aile için de gıda ve temizlik seti yardımı ulaştırdı.

Deniz Feneri dün de selden zarar gören Bağcılar’a bağlı İnönü, Yavuz Selim, Fatih ve Kemalpaşa, Sultangazi’ye bağlı Cebeci, Barbaros Hayrettinpaşa, 75. Yıl ve İsmetpaşa
Gaziosmanpaşa’ya bağlı Yenidoğan Mahallerinde ve Arnavutköy’e bağlı Yeşilbayır köyünde yardım dağıtımı yaptı.

Bu mahallelerde selden zarar gören 100 aileye gıda, giyim, temizlik malzemesi ve battaniye ulaştıran Deniz Feneri, ayrıca 400 aileye de kumanya ve iftariyelik dağıtımı gerçekleştirdi.

Deniz Feneri Arnavutköy İlçesi’ne bağlı Durusu, Boğazköy, Atatürk ve Hadımköy Mahalleri’nde hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Bölgede tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere de yardım ulaştırılacak.

Deniz Feneri’nin selden zarar gören tüm bölgelerde tespit çalışmalarına ve yardım dağıtımlarına devam ediyor.

Etiketler :